Nieuwe video: Duffy – Well Well Well


Volgens ooggetuigen was Duffy vroeger, toen ze net begon met optreden, zo verlegen dat ze nauwelijks naar het publiek durfde kijken. Die verlegenheid is er gelukkig wel vanaf. Kijk maar naar deze sexy videoclip van regisseur John de Borman. Duffy danst met iedereen en één man is zo onder de indruk dat hij haar de hele video blijft achtervolgen.

Niet dat ze echt in hem geïnteresseerd is. Het lijkt wel of Duffy de schade wil inhalen door in één videoclip met zoveel mogelijk mannen te flirten. In een zwarte jurk met een hoge split gaat ze de dansvloer op en brengt iedereen het hoofd op hol. Zo soepel als Shakira of Beyoncé beweegt ze nog lang niet, maar in Well Well Well gaat Duffy verder dan je van haar gewend bent.

Ondertussen is Well Well Well alweer Duffy’s zesde videoclip. De muziek was steeds fantastisch, maar we kunnen voorzichtig stellen dat de visuele kant haar waarschijnlijk niet echt interesseert. Haar brave filmpjes zijn nooit echt slecht, maar voelen altijd een beetje plichtmatig. De enige clip die wel opviel bleek achteraf een ongelukje. Tja. Het is dat ze zo mooi kan zingen, anders zouden we Duffy niet zo trouw blijven bespreken op videoclips.blog.

En de muziek?

Wordt dit de nieuwe Mercy (nog steeds Duffy’s grootste hit)? Well Well Well is na een trits ballads duidelijk een terugkeer naar het swingende geluid van dat nummer. De soulvolle blazers werden deze keer verzorgd door The Roots, die het nummer ook meteen voorzagen van een fantastisch refrein. Duffy’s uit duizenden herkenbare stem doet de rest. Wij zijn weer enthousiast. Hopelijk klinkt de rest van Endlessly (verwacht op 29 november) ook zo lekker.

Met dank aan Koeno voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Duffy – Well Well Well

  1. aapje

    leuker dan haar andre liedjes…

      /   Reply  / 
  2. Sylvia

    Goed zingen? Heb je haar ooit live gehoord? Een schaap kan beter zingen dan haar…

      /   Reply  / 
  3. Lianne

    Jammer dat het zo ‘poppy’ is gemaakt..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>