Nieuwe video: Rihanna / Mikky Ekko – Stay

Rihanna is een wervelstorm. De dame die de afgelopen zeven jaar evenzoveel albums uitbracht lijkt nooit stil te zitten. Onophoudelijk brengt ze videoclips uit en bestormt ze de internationale hitlijsten. En ze is nooit vies van een sappig schandaaltje. Dan weer choqueert ze het publiek met een nietsverhullende outfit, dan weer slingert ze een foto de wereld in waarop ze schaterlachend drugs gebruikt. Maar deze wildebras kent ook een zachte kant. Rihanna gooit namelijk alle sensatiezucht overboord voor de video van Stay. Intiemer wordt het niet.

Regisseur Sophie Muller (Don’t Speak, Grace Kelly, Broken-Hearted Girl) heeft heel bewust gekozen voor dit sobere portret. Want waar kan Rihanna beter mee overtuigen, na de tientallen overdonderende clip die zij de afgelopen jaren uitbracht? Denk aan bijvoorbeeld aan We found love, Where have you been en Diamonds. Maar de kracht van Stay schuilt in de puurheid en de eenvoud.

Rihanna in een badkuip, meer is het niet. Ze draagt geen make-up of uitbundige sieraden. Haar voor de gelegenheid bruin gekleurde haren hangen als slierten over haar rechterschouder gedrapeerd. Het geeft je de kans haar tatoeages eens goed te bekijken. De Rebelle fleur is alleen met haar gedachten. En zodra ze mee begint te zingen, wellen er tranen op in haar ogen. Het zal je niet verbazen dat deze songtekst haar diep raakt. Rihanna geeft zich letterlijk bloot. Indrukwekkend.

De muziek
Na Diamonds – ook al een rustiger nummer voor Rihanna’s doen – laat de zangeres wederom haar hart spreken. I want you to stay, zingt ze samen met Mikky Ekko op een tedere en haast smekende manier. Ook de muziek is intiem. Stay laat zien waarom Rihanna al zeven jaar ononderbroken aan de top staat: ze ontwikkelt zich voortdurend en is nooit bang voor de confrontatie.

Clip-oordeel 

Edit: dit blijkt niet de officiële clip, maar een zelf geposte (uncut version) door Rihanna. De officiële clip is hieronder te bekijken. Meer verschillende camerahoeken, inclusief Mikky Ekko ook. Een clip die interessanter is voor MTV. Maar stiekem ben ik toch meer fan van bovenstaande video.

Meer van Rihanna:
Nieuwe video: Rihanna – Diamonds
Nieuwe video: Rihanna – Where Have You Been
Nieuwe video: Drake / Rihanna – Take Care

Meer van Mikky Ekko:
Nieuwe video: Mikky Ekko – Pul Me Down

 

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna / Mikky Ekko – Stay

  1. Malek

    Prachtig!

      /   Reply  / 
  2. annie

    Bijna 4 sterren hiervoor?!! Vind ‘t echt nix!! Rihanna kan veel beter, had ze geen zin ofzo. En altijd weer naakt!!! Die stem ben ik nou ook wel klaar mee ff hoor. Ze zou eens wat rust moeten nemen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>