Nieuwe video: Iris Kroes – Thús

Ik heb het altijd bizar gevonden dat er geen enkele videoclip van Iris Kroes verscheen. Ze was misschien niet de favoriet, maar wel de winnares van The Voice of Holland. Er kwam echter zelfs geen snel in elkaar geflanste compilatie van programmabeelden. De makers hadden schijnbaar weinig vertrouwen in de verdere carrière van ‘het harpmeisje’. Nu – nadat er inmiddels alweer een nieuwe winnaar is gekroond – verschijnt dan eindelijk die eerste clip.

In Thús wordt de nadruk gelegd op Iris’ authenticiteit. Scenes waarin ze op haar harp pingelt worden afgewisseld met landschappen uit Friesland, de provincie waar ze vandaan komt. Bedekt met een dikke laag sneeuw, waardoor het lijkt alsof de Elfstedentocht ieder moment kan losbarsten. Er zijn ook nog wat studiobeelden, zodat je kunt zien dat er echte muzikanten aan het werk zijn. Of dit nou echt de clip is die we mogen verwachten bij een Voice-winnares valt te betwijfelen, maar het lijkt in ieder geval op eigen kracht gedaan. En dat is ook wat waard. Maar totaal niet te vergelijken met de onlangs verschenen releases van Sharon Doorson, de halve finaliste van dat seizoen.

De muziek
Iris won The Voice eigenlijk omdat ze de polderversie van Adele leek. Een schattig mollig meisje met een vrij zware stem, dat vooral in rustige nummers wist te overtuigen. Liedjes als Thús passen daarom perfect bij de zangeres, die inmiddels overigens heel wat kilo’s lichter is. Je verstaat er geen woord van, maar de melodie en het langzaam aanzwellende orkest zullen ongetwijfeld een hoop mensen kunnen bekoren. In ieder geval de mensen die destijds op haar stemden, mag ik toch hopen.

Clip-oordeel

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Iris Kroes – Thús

  1. BéTé

    Belachelijk slechte clip… voor zo’n goed gecomponeerd en uitgevoerd nummer. Wat is er nou aan om driekwart van een clip naar iemand te kijken die – met constant! gesloten! ogen – een lied aan het inzingen is?? Doodzonde en de doodsteek voor dit nummer?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>