Nieuwe video: Loreen – Heal

Loreen is niet zo vlot met haar videoclips, en dat is een understatement. Máánden geleden maakte ze haar fans via facebook lekker voor de clip van My heart is refusing me, een nummer dat allang was uitgebracht. Maar tot op de dag van vandaag is er geen spoor van het eindresultaat. Nog niet eens een foto. Loreen heeft inmiddels zelf ook door dat het allemaal wel erg lang duurt en excuseert zich voor de vertraging. Als goedmakertje is er nu een videoclip te zien voor Heal.

In een boodschap op haar facebookpagina laat ze weten: ‘So many of you have asked for MHIRM music video, where is it? will it be released? Not now warriors and we’re not quite sure when. But we hope you’re just as excited as we are for the release of “Heal” video.’

Heal is de titel van haar album, maar tevens diens slotnummer. Een nummer met een totaal ander thema dan het opzwepende Euphoria, namelijk uitzichtloosheid. En dat is goed terug te zien in de video, die bomvol metaforen zit. Loreen en haar vriend zitten in een hopeloze situatie, waarbij het verlangen is getemperd en onbegrip de boventoon voert. Er moeten flink wat hordes genomen worden, wil het koppel uit de problemen raken.

Het Engelse begrip Elephant in the room – het negeren van een voor de hand liggende waarheid – wordt hier daarom vrij letterlijk genomen. Overal duiken namelijk letterlijk olifanten op. Treurig en versteend. Bovendien vliegen er allerlei lakens in de fik. Aan alles wordt duidelijk: dit probleem valt niet langer te negeren.

De muziek
Een kalme plaat waarop Loreen een heel andere kant van zich laat horen. Haar teksten fluistert ze bijna, wat in schril contrast staat met dat bombastische songfestival-lied. Ze behoudt wel haar mysterieuze aantrekkingskracht, als ongrijpbare verschijning. En hoewel Heal misschien een beetje overgeproduceerd is, houdt de zangeres onze interesse vast.

Clip-oordeel

Meer van Loreen:
Nieuwe video: Loreen – Euphoria

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Loreen – Heal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>