Nieuwe video: Stromae – Formidable

formidable

Bewolkt Brussel is de ideale setting voor verbitterd liedje Formidable.

Waarom kijken? Stromae zwalkt door de drukke regenachtige straten van Brussel. Als een verloren ziel, zo blijkt uit het liedje. Dat gegeven wordt kracht bijgezet door de verschillende sombere taferelen waartussen de Waalse zanger zich bevindt: de grijze mensenmassa, de voorbij rijdende trams en de alsmaar naar beneden kletterende regen. De zogenaamd dronken Stromae wordt door verschillende mensen aangesproken op zijn vreemde gedrag. Dat maakt Formidable (in dit geval niet de positieve betekenis van het woord) schrijnend maar ook interessant.
Waarom niet kijken? Juist omdat de gehele video is geschoten met een verborgen camera, heb je niet het idee dat je naar een ‘videoclip’ zit te kijken. Het lijkt eerder een scene uit Bananensplit of Candid Camera. Nu is het ook behoorlijk moeilijk om met dergelijke beelden iets fraais te monteren (zeker zonder kunstlicht), vooral door het gebrek aan close-ups en (dus) gezichtsuitdrukkingen.
En de muziek? Voor degenen die het Frans niet kunnen volgen wordt Formidable ook Engels ondertiteld. Het is een vrij letterlijk verhaal over een man die sinds een dag is verlaten door zijn vriendin. Het klinkt boos en verbitterd, wat nog eens extra wordt benadrukt door die pulserende beat en felle Franse tongval. Geen idee of Stromae ook in ons land nog eens wordt opgepikt (hier scoorde hij alleen met Alors on danse een gigantische hit) maar ook Formidable is een toppertje in dit genre.

Meer van Stromae: Alors on danse

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Stromae – Formidable

  1. Madiek

    ja vind ik ook een goed nummer.. Echt jammer dat ik geen frans spreek..

      /   Reply  / 
  2. geert

    nu ben ik fan geworden !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>