Nieuwe video: Clean Bandit / Jess Glynne – Rather Be

ratherbe

Clean Bandit, een opkomende Britse band, maakt prettig in het gehoor liggende muziek met zowel electro- als klassieke invloeden. Inmiddels heeft het viertal in thuisland Engeland de eerste nummer 1-hit te pakken, met Rather Be. Dit betreft een samenwerking met Jess Glynne, een nog nagenoeg onbekende singersongwriter. Wellicht betekent dit nummer dus wel de grote doorbraak voor beiden?

Waarom kijken? Hoewel Rather Be behoorlijk vrolijk en romantisch klinkt, is de bijbehorende clip een tikkeltje duisterder. We volgen namelijk een vrouwelijke fan van de band, die als cheffin in Tokio werkt. Bij haar dagelijkse routine krijgt ze plots last van hallucinaties; overal waar ze komt duiken er leden van Clean Bandit op. Ook wordt het logo van de band haar opgedrongen en barsten random mensen spontaan in zingen uit. Om claustrofobisch van te worden zeg maar. Een gevoel dat ook nog eens wordt benadrukt door de kleurrijke maar chaotische  straten van de Japanse hoofdstad. Een indringende en goede videoclip waarmee Clean Bandit bewijst dat je allerminst een groot budget nodig hebt om iets overtuigend neer te zetten.

En de muziek? Zoals tipgever Simon al terecht opmerkte: dit klinkt als een regelrechte hit. Een mix van klassiek geïnspireerd vioolspel, vederlichte dance en een refrein waar de liefde vanaf spat. Voeg daaraan de waanzinnige vocalen van Jess Glynne toe en het kan nooit meer lang duren voordat dit nummer de rest van Europa gaat veroveren. Ik ben dan ook benieuwd hoe Rather Be het in Nederland gaat doen. (Als je het verdere werk van Clean Bandit niet kent, bekijk dan ook eens de simpele maar doeltreffende videoclip voor Dust Clears.)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>