Nieuwe video: Becky G – Shower

shower

De jonge Becky G timmert al heel wat jaren aan de weg. Ze werd ‘ontdekt’ toen ze in 2011 remixes van populaire nummers op youtube zette, en zit inmiddels bij het enorme muzieklabel van Sony. Een grote hit heeft ze nog niet gescoord, maar dat is volgens kenners slechts een kwestie van tijd. Haar nieuwe single heet Shower en de zomerse clip is nu te bekijken.

Waarom kijken? Al voor deze clip goed en wel begonnen is, heb je al een close-up van een lipgloss en een smartphone gezien. Beiden uiteraard met de merknaam onmiskenbaar in beeld. Dat gaat de rest van de clip vrolijk door. Alles op de zomerse set lijkt gesponsord. Product placement, het gebeurt continu overal om ons heen, maar als het zo nadrukkelijk aanwezig is vraag je je toch af of je naar een videoclip of een commercial zit te kijken. En zeker als iemands naam nog niet gevestigd is – wat bij Becky G zeer zeker het geval is – voelt het nogal misplaatst. Laat eerst eens zien wie je bent, voordat je ons allerlei producten wil aansmeren. Of wil Becky met dit verder nogal nietszeggende clipje aantonen dat zij een heel materialistisch meisje is?

En de muziek? Ergens hoop ik namelijk dat Becky G zich loswrikt uit de klauwen van het commerciële team om haar heen. Ze heeft namelijk iets heel unieks; een overtuigende uitstraling voor een 17-jarig meisje en een herkenbaar en apart stemgeluid. Dit laatste wordt in Shower zeker niet optimaal benut. Het betreft namelijk een te gepolijst popdeuntje, zonder eigen smoelwerk. Maar het klinkt al wel weer een stapje beter dan haar vorige duet met Pitbull. Oftewel, het kan nog steeds alle kanten op met deze Becky G; pas over vijf jaar weten we of ze uit is gegroeid tot superster, of die status als opkomend talent niet heeft weten waar te maken.

Lees ook: Becky G / Pitbull – Can’t Get Enough

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>