Nieuwe video: G.R.L. – Lighthouse

lighthouse

Meidengroep G.R.L. had zich voorgenomen om in de voetsporen van The Pussycat Dolls te treden en de wereld te veroveren. Net als ze een voet tussen de deur lijken te hebben, gebeurt er iets tragisch. Eén van de vijf leden, Simone Battle, pleegt zelfmoord. Inmiddels hebben de overige vier meiden zich weer bij elkaar gevoegd en hebben ze een videoclip gemaakt die ze opdragen aan Simone.

De videoclip. Lighthouse zit vol herinneringen aan Simone, in de vorm van archief- en backstagemateriaal. De toon is respectvol; de overige meiden verschijnen, sober gekleed, in een studio vol gloeilampjes. Bij een video als deze is kritiek uiteraard lichtelijk ongepast. Dit is een persoonlijk eerbetoon van Emmalyn, Paula, Lauren en Natasha aan hun veel te vroeg overleden collega en vriendin.

En de muziek? Liefdevol liedje met oprechte emotie. De stemmen raken me niet – ik vind het hier en daar wat schel, en de vocale capaciteiten van enkele dames zijn toch behoorlijk beperkt. Maar er zullen vast een hoop mensen zijn die het wel mooi vinden. Het nummer is overigens ook opgedragen aan mensen die vechten tegen depressie of andere psychische aandoeningen.

Lees ook: Simone Battle (25) van meidengroep G.R.L. overleden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>