Nieuwe video: Charli XCX – Famous

famous

Ter promotie van de Youtube Awards heeft Charli XCX haar nieuwe videoclip uitgebracht voor ‘Famous’. Deze track staat op haar album ‘Sucker’ en de video is geregisseerd door Eric Wareheim, die ook met Major Lazer en Depeche Mode heeft samengewerkt.

Kun je het je voorstellen? Een leven zónder telefoonschermen, social media en selfies? In deze absurdistische clip beleeft een door social media-geobsedeerde Charli XCX-fan de nachtmerrie van haar leven, zodra de batterij van haar telefoon en tablet overlijdt. Wanneer deze griet niet meer op het wifi kan, belandt ze in een hel waar anderen wél toegang hebben tot hun instagram-account. De horror! Uiteraard wordt het gedrag van de huidige generatie tieners hier danig op de korrel genomen. Hoe zijn wij toch veranderd in zo’n individualistische en narcistische maatschappij?

En de muziek? Wederom een nummer dat zo uit de jaren ’90 lijkt te stammen. Door die periode is Charli XCX dan ook geïnspireerd. Het label van ‘interessante indiepop-artiest’ is de zangeres eigenlijk kwijtgeraakt toen ze besloot dit soort commerciële deuntjes uit te brengen. Het is vooral een hoop ge-lalala en ge-ohohoh.

Lees ook: Charli XCX / Rita Ora – Doing It

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>