Nieuwe video: Madonna – Ghosttown

madonna

Zojuist is de nieuwe videoclip van Madonna in première gegaan. De tweede single van haar album ‘Rebel Heart’ is ‘Ghosttown’.

Uit de eerder online gezette preview bleek al dat het een donkere, onheilspellende clip zou worden. En nu we het volledige resultaat kunnen bewonderen blijkt het zelfs een mini-horrorfilm. Bovendien krijgen we eindelijk weer eens een verhalende clip. De video’s van MDMA en Hard Candy speelden zich eigenlijk allemaal af in de studio en draaien vooral om knappe, dansende mensen en kekke outfits. En dat zijn meestal toch niet de meest beklijvende videoclips.

Maar hier blijken Madonna en haar geliefde een apocalyps te overwinnen. Het decor is een verlaten stad, alwaar wolven en vogelspinnen ronddolen. Madonna zou zo een rol van Helena Bonham Cartner in een Tim Burton-film kunnen zijn. Haar tegenspeler is Terrence Howard, die momenteel een hoofdrol speelt in de nieuwe serie Empire. Hij is hier een scherpschutter, die Madonna nauwlettend in de gaten houdt. Nadat het tweetal wat om elkaar heen draait, volgt er een gepassioneerde dans. Alles in deze clip is goed uitgewerkt en staat bol van de symboliek. Er zijn ook volop leuke details, zoals de vervaagde Rebel Heart-poster en een foto van Madonna’s eigen moeder. Dit is beslist één van haar beste clips van de laatste tijd!

En de muziek? Een erg goeie singlekeuze ook! Ghosttown is één van de meer rustige nummers op Rebel Heart, waarmee Madonna laat horen dat ze al die volvette beats niet nodig heeft om indruk te maken. Ze is zeker niet de allerbeste zangeres, maar ze weet wel een bepaalde sfeer te creëren. Het mysterieuze en rustige Frozen vind ik bijvoorbeeld nog altijd één van de betere Madonna-nummers. Zó sterk als die track is Ghosttown niet, maar het is wel een oprechte, positieve liefdesballade.

Lees ook: Madonna – Living For Love

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>