Nieuwe video: Eminem / Nate Ruess – Headlights

headlights

Vorig jaar bracht Eminem zijn langverwachte plaat The Marshall Mathers LP 2 uit. Daar zijn al redelijk wat succesvolle singles vanaf getrokken, zoals Berzerk, Rap God en natuurlijk The Monster. Gisteren werd de videoclip van Headlights uitgebracht, een nummer waarin Eminem excuses maakt aan zijn moeder.

Waarom kijken? Het was geen toeval dat de videoclip voor dit nummer online werd gezet op moederdag. Headlights is namelijk een ode aan de mama van Eminem, Debbie Mathers, met wie hij een erg publiekelijke en tumultueuze relatie heeft. De twee waren vervreemd van elkaar, zoals op eerdere nummers (Cleaning Out My Closet) te horen was en daar heeft Eminem spijt van. De videoclip vertelt dit moeder-zoon verhaal door de ogen van Debbie. Een kant die tot nu toe onderbelicht was, terwijl deze vrouw natuurlijk een hoop heeft meegemaakt. We zien hoe zij haar leven leeft, gescheiden van haar zoon waarmee ze wel continu wordt geconfronteerd op bijvoorbeeld televisie. De clip is daarvoor daadwerkelijk geschoten in Eminems geboorteplaats, Detroit. In ieder geval fijn te zien dat de rapper zijn moeder eindelijk wat warmere gevoelens toedraagt.

En de muziek? De hoge, soepele stem van Nate Ruess leent zich uitstekend voor dit soort samenwerkingen. Eerder hoorden we dat natuurlijk al op het prachtige, maar doodgedraaide Just Give Me A Reason, zijn duet met Pink. En ook de combinatie van stemmen op Headlights zorgt voor een scherp contrast. De coupletten zijn erg autobiografisch – je moet van Eminem houden om ze te kunnen waarderen – maar het refrein verschijnt telkens als zonnestralen door donkere wolken. Zie ook directlyrics.

Lees ook: Eminem / Rihanna – The Monster

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>