Gloednieuwe video: Jay Z – Show me what you got


Show me what you got is Jay-Z's eerste single sinds hij aankondigde geen singles meer te zullen maken. Afkomstig van Kingdom Come, zijn eerste album sinds het afscheidsalbum, The Black Album. "What d'you want me to do? I'm sorry! I'm back." verontschuldigt hij zich aan het begin van deze video. Minister-president Balkenende zou trots op hem zijn. Niks geen vervroegd pensioen voor Jay-Z. Een goed voorbeeld voor de jeugd van tegenwoordig!
Of J.P. ook blij is met de rest van deze videoclip valt te betwijfelen. Veel te hard rijden, roekeloos vaargedrag, schaarsgeklede vrouwen, pokeren om gouden champagneflessen… Jay-Z is inderdaad weer helemaal terug in vorm.

Ik heb een hekel aan bijna alle hiphop video's. Al die Bling Bling, dat eeuwige opscheppen over hun rijkdom. Ik zal het wel verkeerd begrepen hebben of zoiets, maar ik vind het maar oppervlakkig en decadent. Gelukkig beginnen er steeds meer hiphop-artiesten op te staan die ook afstand nemen van dat imago, maar Jay-Z hoort daar duidelijk nog niet bij. Dure auto's, speedboten, villa's… ook in zijn comebackvideo zullen en moeten we weten hoe rijk hij wel niet is.

Die ene ster die ik de clip heb gegeven is voor de scene waarin twee speedboten een aantal fraaie spiraalvormige sporen achterlaten op het water. Bijzonder indrukwekkend, jammer dat het maar zo kort te zien is.

(Danica Patrick en Dale Earnhardt Jr. zijn trouwens professionele coureurs. Mocht je je afvragen waarom hun namen zo prominent in beeld komen).

En de muziek?

Vanaf het moment dat je die verrukkelijke blazers voor het eerst hoort invallen weet je gewoon dat dit een vet nummer gaat worden. Misschien een beetje weinig diepgang, maar dat wordt meer dan goedgemaakt doordat het zo'n leuke track is. Bij vlagen overdonderend, Show me what you got is een meer dan geslaagde comeback voor Jay-Z. Laat dat nieuwe album nu maar komen!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Gloednieuwe video: Jay Z – Show me what you got

  1. Richard

    De YouTube link werkt niet, “This video is no longer available” wordt er gezegd.

    Maakt voor mij ook niet uit, want ik sluit me bij de mening van Erik aan. Ik heb ook de schurft aan die bling-bling zooi. Die opschepperij, oppervlakkigheid ten top. Ik ben rijker dan jij, nah-nah-nah-nah-naaah.

    Ik was benieuwd naar die speedbotenactie waar Erik over schreef, maar ik heb niet het idee dat ik veel mis nu de videoclip niet werkt.

      /   Reply  / 
  2. erik

    Dat moest een keer gebeuren. Platenmaatschappijen zijn nog steeds bang voor gratis promotie.

    Heb er alweer een andere upload voor de in de plaats gezet, en een paar mirrors. Tegen de tijd dat die allemaal verwijderd zijn is er wel weer een nieuwe single van Jay-Z. ;)

      /   Reply  / 
  3. Jorieke

    Hey kan het zijn dat de uploads helaas toch al zijn verwijderd??ben erg benieuwd naar de video!!!

      /   Reply  / 
  4. erik

    Ja je hebt gelijk Jorieke, die nieuwe uploads waren ook alweer verwijderd. :-(

    Ik snap echt niet waar de platenmaatschappijen zo bang voor zijn. Je kunt youtube filmpjes toch niet downloaden, alleen bekijken. Wat is het grote verschil tussen een filmpje op youtube bekijken of op MTV?

    Ik heb er nu een versie opgezet van Google video. Laten we eens kijken hoe lang deze het vol gaat houden.

    (Het blijft een fantastisch nummer).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>