Nieuwe video: Sam Smith – Money On My Mind

moneyonmymind

Waarom kijken? Money on my mind, zingt Sam Smith. En waar denk je dan aan? Precies, aan Las Vegas natuurlijk. De gokstad bij uitstek, waar je ongegeneerd met geld mag smijten in de hoop het te vertienvoudigen. Wat Sam Smith daar precies doet is allesbehalve baanbrekend. Hij wandelt langs de neonverlichting, ontmoet wat extraverte types en geeft eigenlijk opvallend weinig geld uit. Goed, in de songtekst zingt hij ook dat het hem allemaal niet om het geld te doen is, maar dat maakt de video natuurlijk niet spannender. Het verhaallijntje tussendoor is ook nog eens nauwelijks te volgen door de vele shots van de zanger zelf. Oftewel, een wat tamme debuutvideo van dit veelbelovende talent.

En de muziek? Want een talent dat is hij zeker, die Sam Smith. Niet voor niets won hij onlangs de ‘sound of 2014′ poll van de BBC. Een gerenommeerde prijs, die in het verleden een goede graadmeter bleek voor artiesten op de rand van een grote doorbraak. Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld Keane, Mika, Ellie Goulding en Adele. Het is dus afwachten of Sam Smith eenzelfde lot beschoren is. Money On My Mind is in ieder geval een fijne, soulvolle plaat, met een refrein dat de rest van de dag nagalmt in je hoofd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>