Nieuwe video: Anouk – You & I

you&i

Pardoes zette Anouk vanmorgen haar nieuwe single en videoclip op haar persoonlijke Facebook-pagina. Het nummer You & I betreft een samenwerkingen met Afrojack. En evenals haar vorige single (Wigger, waarvan helaas geen officiële video is verschenen) is het weer een heerlijk abrupte, onaangekondigde release. Eerder liet zij wel al weten haar krachten te hebben gebundeld met die van de Nederlandse DJ.

Lees ook: Anouk – Birds

Waarom kijken? De video is gemaakt door Janneke de Jong samen met danser en choreograaf Dwight Cheuk A Lam (a.k.a. mr Rebels), aldus Anouk in haar berichtje. Verder vertelt ze hoe ze bij deze man is uitgekomen: ‘Ik had een filmpje van hem op YouTube gezien wat ik erg mooi vond en daarom heb ik hem gevraagd om een choreografie te maken op You & I.’ Mr Rebels danst een inspannende, moderne dans in een verder kale studio. En omdat hij het met zoveel passie brengt word je naar je beeldscherm toegetrokken. Je voelt als kijker hoe zeer hij het nummer voelt. Een totaal andere clip dan we van Anouk gewend zijn, eentje die misschien niet zo makkelijk zou worden uitgezonden door een muziekzender, maar wel één die naadloos aansluit bij het gevoel van het nummer.

En de muziek? Het is lang geleden dat ik Anouk zo lekker heb horen scheuren in een nummer. You & I kun je verder niet bepaald vergelijken met eerder werk van de zangeres. Het is geen vervolg van het orkestrale, verstilde werk van Sad Singalong Songs, maar ze grijpt hiermee ook zeker niet terug naar haar rockroots. Het is ook geen mainstream dance, zoals je dat misschien zou verwachten wanneer Afrojack zijn medewerking ergens aan heeft verleend. Wat is het dan wel? You & I is een uiterst soulvol nummer met aanzwellende koortjes, en een warme en liefdevolle tekst. Dit zou zeker niet verkeerd zijn als een voorproefje van een nog te volgen album. Laat maar komen!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Anouk – You & I

  1. Annemiek

    Wauw wat een sterke tekst zit hier in !!!

      /   Reply  / 
  2. Annemiek

    Voor mij is en blijft op dit moment het mooiste nummer. Wat heb zij een goede stem zeg!!!Groetjes> Annemiek

      /   Reply  / 
  3. Roel

    deze song pakte mij tot in elke cel van mijn ziel. Anouk……….wat een stem en wat een kleur in jouw muziek! Elk gevoel vertaald in een oogopslag en een traan geschonken aan de wereld.
    Thanks

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>