Nieuwe video: Tegan and Sara / The Lonely Island – Eveything Is Awesome

everythingisawesome

Afgelopen weekend is The LEGO Movie in première gegaan in de Amerikaanse bioscopen. De 3D-animatiefilm, een coproductie tussen filmstudio Warner Bros en de Deense speelgoedfabrikant, bracht in het openingsweekend ruim 69 miljoen dollar (bijna 51 miljoen euro) in het laatje. En daarbij is de film ook nog eens bijzonder goed ontvangen, waardoor een vervolg al in de maak zou zijn. Dé soundtrack van deze filmhit komt van Tegan and Sara, een eeneiige tweeling die indiepop maakt. Zij maakten het nummer Everything Is Awesome in samenwerking met The Lonely Island.

Waarom kijken? Het is natuurlijk een absolute jongensdroom om je fantasieën met LEGO na te maken. Eentje die werkelijkheid wordt voor de leden van The Lonely Island, die als drie volwassen kinderen het perfecte trio vormen voor een dergelijke clip. Tussen de gebruikelijk filmscènes door – want iedereen moet na het zien van deze videoclip natuurlijk onmiddellijk naar de bioscoop hollen – zien we een aantal LEGO-poppetjes op potloden. Onder andere Batman, maar ook drie mannetjes met blauwe pakken. Onmiskenbaar het jolige driemanschap. Ook Tegan en Sara zijn als speelgoed te bewonderen, maar ik geloof niet dat iemand enig idee heeft hoe zij er in het echt uitzien. De clip lijkt in ieder geval hetzelfde doel als de film te hebben: mensen LEGO laten (her)ontdekken.

En de muziek? Of je het nou een goed nummer vindt of niet, grote kans dat er na het beluisteren nog wel eventjes Everything is awesooooome door je hoofd blijft galmen. En daarmee is de missie natuurlijk al ruimschoots geslaagd. De absurditeit van The Lonely Island viel eigenlijk nog nooit zó goed op zijn plaats. ‘I feel more awesome than an awesome possum’, zegt al genoeg eigenlijk. En degenen die hier absoluut niet naar kunnen luisteren zou ik aanraden de LEGO film ook vooral te skippen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>