Nieuwe muziek: U2 – Songs Of Innocence

songsofinnocence

We wisten wel dat er een nieuw album aan zat te komen van U2, maar niet wanneer hij uitgebracht zou worden. De dertiende plaat van de band – Songs Of Innocence – werd gisteren verrassend ,bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van de nieuwe iPhone. En hij is voor iedereen gratis te verkrijgen via iTunes. Cadeautje van Apple, zeg maar.

U2 en Apple hebben al wel langer een bijzondere samenwerking, maar dit is toch weer van een compleet ander niveau. Een volledig nieuw album gratis weggeven is voor een band van dit formaat nogal ongebruikelijk. Maar over hun inkomsten zullen we ons absoluut geen zorgen hoeven maken; daar zorgt Apple wel voor. Het album kun je hier oppikken.

Songs Of Innocence klinkt als een eerbetoon aan het eigen werk. En dan heb ik het niet over het eigen werk van de laatste jaren – met vooral No Line On The Horizon nog vers in het geheugen – want dat was niet al te best. Maar de heren grijpen vooral terug naar hun succesformules uit de jaren ’80 en ’90 (The Unforgettable Fire, The Joshua Tree). Dat betekent dus de voor iedereen bekende rock-melancholiek met sterke melodieën in opgefriste producties – er is namelijk een nieuw blik aan producers voor opengetrokken. Een waardig nieuw album dus. Eén van de uitschieters is Iris (Hold Me Close), een eerbetoon aan Bono’s moeder.

Lees ook: U2 – Invisible

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>