Nieuwe video: The Weeknd – In The Night

Zijn tweede album zorgde voor de wereldwijde doorbraak van The Weeknd. Daarop staan onder meer Earned It en Can’t Feel My Face, maar ook deze nieuwe single In The Night. 

De door BRTHR geregisseerde videoclip kent verschillende fases. Eerst ademt In The Night vooral een broeierig nachtclubsfeertje (speelkaarten, strippers, brandende sigaretten, roze en blauwe verlichting). Gaandeweg ontpopt het zich tot een door de jaren’80 geïnspireerde Aziatische actiefilm. En tegen het einde heb je het idee dat je naar een snuff-film (een sadistische, gewelddadige film waarin mensen daadwerkelijk worden mishandeld, verkracht of vermoord) zit te kijken. Nogal weird dus, maar wel gewaagd. Voor de oplettende kijker: ook The Weeknd’s vriendinnetje (Bella Hadid) heeft een rolletje.

En de muziek? Met dit fijne refrein is In The Night één van de betere nummers van Beauty Behind The Madness. Voor de rest ontgaat de hype rondom The Weeknd mij een beetje. Ja, hij heeft een soepele stem, maar veel van zijn nummers zijn net zo seksistisch en vrouwonvriendelijk als de standaard hiphop-tracks. En zouden we ons deze nummers over een jaar of tien echt nog herinneren? Ik vermoed van niet. Dus om hem nou de Michael Jackson of Prince van onze generatie te noemen, nee daar ga ik niet in mee.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>