Nieuwe video: Kodaline – One Day

Vorige week nog werd Kodaline verkozen tot beste nieuwe Europese act 2013 bij de European Border Breakers Awards (EBBA’s). Het kwartet uit Dublin brak vorig jaar namelijk definitief door met het album In A Perfect World. Hun meest recente single, One Day, is daarvan de openingstrack. Maar voor deze release is het nummer wel iets opgepoetst.

Lees ook: Kodaline – Love Like This

Waarom kijken? Het ene moment sta je nog op te treden voor een dolenthousiast publiek, het volgende moment tuur je naar een lege zaal. Het enige bewijs van die geweldige avond ervoor is de vertrapte confetti op de vloer. Het is een enigszins dramatische boodschap die Kodaline hier verwerkt in de videoclip van One Day, maar wel eentje met een waarheid als een koe. Alles gaat voorbij. Niets is tastbaar. De seconde die begon bij het lezen van deze zin, is nu alweer een herinnering. Het zijn enkele oneliners waar je beslist niet vrolijk van wordt, maar die wel altijd van toepassing zijn. Het resultaat is een clip met een melancholisch kijkende Stephen Garrigan en iets te veel trage shots, naar mijn mening. Maar de achterliggende gedachte is meer dan duidelijk: verspil geen kostbare tijd en geniet van de dingen die je doet.

En de muziek? Als geen ander begrijpt Kodaline het nut van een groots en melodramatisch refrein. Ook One Day bevat er weer zo eentje. Een hartverscheurende tekst, enkele toegevoegde koortjes en die ietwat gepijnigde stem van Stephen doen vervolgens de rest. Persoonlijk vind ik de albumversie van dit nummer iets puurder en daardoor ook iets mooier. Maar voor de radio is de nieuwe versie beter geschikt.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Kodaline – One Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>