Nieuwe video: Erick E – The Beat Is Rockin’


Hallo trouw publiek. Het is wonderlijk hoeveel je kunt bereiken met een paar echt goede dansers en een creatieve cameraman. Door de camera af en toe eens te kantelen speelt deze videoclip een heel leuk spelletje met de zwaartekracht. Mensen leunen tegen muren die ineens vloeren blijken te zijn, danseres Psiertje die zogenaamd haar evenwicht verliest als “de vloer” kantelt, dat soort grapjes. En wat ook leuk is: je wordt als kijker niet met je neus bovenop de special effects gedrukt.

Op het eerste gezicht is het gewoon een simpele video met een paar hele lenige mensen. Als je een keer niet goed oplet zou je nooit denken dat er iets vreemds aan de hand. Het is pas na een paar keer kijken dat vreemde dingen je beginnen op te vallen. Basketballen die de verkeerde kant op vallen en een skateboarder die tegen de muur omhoog rijdt. Het is subtiel, het is leuk en het is erg onderhoudend.

Dat geldt in minder mate ook voor de scenes die van bovenaf gefilmd zijn waarbij het moet lijken alsof de dansers over de lijnen op de vloer lopen. Ook dat is leuk en onderhoudend, maar niet echt subtiel. Door die scenes werd ik geen enkele keer op het verkeerde been gezet en dat is jammer. Geen ramp, geen slechte video, maar gewoon jammer.

(Tussen twee haakjes, The Beat Is Rockin’ is inderdaad alweer een paar maanden oud, maar voor één keer doet de kop boven dit bericht ook echt recht aan de inhoud. Dit is écht een nieuwe video (voor de Engelse markt), maar geen nieuwe single.)


En de muziek?

Bijna gekmakend simpel en zo verslavend, dit is echt een goede track. Mijn favoriete moment is de korte break halverwege waar Erick E echt laat horen wat hij allemaal kan. Leuk ook (maar dat gaat eigenlijk weer over de video) hoe het geluid van die terugstuiterende beat visueel wordt gekoppeld aan het dribbelen van die basketballer. Dus ja, leuke track!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Erick E – The Beat Is Rockin’

  1. Pat

    Coole broek die meid:)
    Enne…leuke nummer!

      /   Reply  / 
  2. roos

    en ze kan vet goed dansen! woow

      /   Reply  / 
  3. Michael, redactie

    Zeker, en mooie subtiele reclame voor Adidas ook.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: De Staat - The Fantastic Journey Of The Underground Man | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>