Nieuwe video: Avicii – You Make Me

woumakeme

Mannen vechten op rolschaatsen in nieuwe Avicii video.

Waarom kijken? Ik weet niet wat ik wél had verwacht bij dit nummer, maar dit in ieder geval niet! Avicii verrast met een aan Scott Pelgrim refererende clip. In een bar, waar op rolschaatsen wordt gedanst, gaan twee mannen de strijd aan om het hart van een mooie serveerster te veroveren. Beide heren raken verwikkeld in een gevecht dat nog het meeste weg heeft van een scene uit een Jackie Chan-film. Gelukkig blijft de toon luchtig en hoeft de uiteindelijke winnaar geen stalen vuist te gebruiken om zijn tegenstander uit te schakelen.
Waarom niet kijken? De connectie tussen muziek en beeld ontgaat me volledig. Nou is dat wel vaker het geval bij clipjes van Avicii – waarin hij zelf vaak schittert door afwezigheid – maar in dit geval wil het gewoon niet klikken. Het nummer wordt er eerder door afgezwakt dan versterkt.
En de muziek? Het frisse van Wake me up is er nou onderhand wel af – mijn god, hoe vaak kun je een nummer draaien op de radio? – en dus is het tijd voor de opvolger. You make me is gemaakt rondom een dwingende piano riedel, die zich onmiddellijk vastbijt in je geheugen. De vocalen worden verzorgd door Salem Al Fakir, die ook al te horen was op Silhouettes. Voor de rest is het best een aardig nummer, maar heeft het wat mij betreft niet dezelfde magie als zijn voorganger.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>