Nieuwe video: Calvin Harris – Acceptable in the 80′s


Deze grappige single van Calvin Harris heet Acceptable in the 80′s, wat willen we dan zien in de videoclip? Juist! Typische jaren ’80 stereotypes! Dat heeft Calvin heel goed aangevoeld, want dat is precies wat hij ons hier voorschotelt. Het knappe is dat de videoclip er desondanks niet uitziet alsof hij écht uit de jaren ’80 komt, maar dat hij daar wel constant aan doet denken.

Van de kleding tot de kapsels en het gebruik van opzichtige felle kleuren… de hele video schreeuwt jaren ’80. En dan vooral de geforceerd vrolijke, krankzinnig optimistische jaren ’80 zoals we ons die herinneren van de televisie. De moeder met kind, de hoogblonde mevrouw op de kappersstoel (bekijk die grijns!), de onsmakelijke operatie op knuffelbeesten (Weird Science?) en de strak geklede chefkoks… ze roepen allemaal herinneringen bij me op zonder dat ik die echt kan plaatsen. Erg mooi en subtiel gedaan.

En de muziek?

Voor de muziek geldt eigenlijk hetzelfde als voor de clip. Ondanks het jaren ’80 geluid (gillerige stemmetjes, en vooral die typische synthesizers) voelt het nummer geen moment gedateerd. Ik zou niet eens gek opkijken als Calvin Harris hiermee een grote hit kan scoren, in Engeland is hij er al mee bezig. Hopelijk hier binnenkort ook, ik wil dat heerlijk snerpende geluid nog wel veel vaker horen!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Calvin Harris – Acceptable in the 80′s

  1. Eefs

    Heerlijk!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Calvin Harris - I’m Not Alone | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>