Nieuwe video: Calvin Harris – I’m Not Alone

Volgens mijn moeder was ik dagenlang ontroostbaar toen ik ooit, heel lang geleden, mijn favoriete knuffelbeest verloor in een supermarkt. Pas toen ze er één had gevonden die er precies hetzelfde uitzag kalmeerde kleine Erik weer een beetje. Calvin Harris heeft niet zoveel geluk en blijft in deze videoclip zijn hele leven getraumatiseerd door het verlies van zijn teddybeer.

Bij deze dus nogmaals bedankt ma! Als u toen geen vervangende knuffelaap had gevonden was ik misschien ook wel opgegroeid tot een krankzinnige geleerde die vrouwen in stukken zaagt en hun lichaamsdelen gebruikt om een nieuwe knuffelbeer in elkaar te zetten. Ik bedoel maar, in dat licht bezien is redacteur van videoclips.blog zo slecht nog niet.

Ondertussen is Calvin Harris helaas niet echt een overtuigende massamoordenaar. Hoe mooi het decor ook is en hoe goed de vrouwelijke slachtoffers ook hun best doen, de videoclip blijft een beetje afstandelijk omdat Calvin er nooit uitziet alsof hij plezier beleeft aan zijn macabere werk. Het idee (van regisseur Christian Holm-Glad) was leuk, maar de volgende keer kan hij wellicht beter een echte acteur inhuren.

En de muziek?

Calvin Harris, was dat niet de man die in zijn bekendste single hardop verklaarde dat hij zo gek was op the eighties? Wel, blijkbaar is zijn muzikale smaak een decennium opgeschoven want I’m Not Alone klinkt eerder als een product van the nineties. Aan Calvin’s enthousiasme ligt het niet, maar toch maakte deze nieuwe single op mij niet zoveel indruk. Misschien is het nog te kort geleden of misschien komt het omdat ik die goedkope kruising tussen house en trance in 1995 ook al niks vond, maar geef mij maar liever de oude Calvin Harris.

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Calvin Harris – I’m Not Alone

  1. Jazeker

    Dank u, Erik!! Iedereen schijnt helemaal weg te zijn van deze plaat, terwijl het gewoon een cheap-ass tranceplaats is zoals we al zoveel in de top40 hebben. Waar is de disco-sound van Calvin Harris? Hopelijk is dit een eenmalig uitstapje…

      /   Reply  / 
  2. Mickie

    Ik vind Calvin Harris erg leuk, maar dit liedje vind ik dan weer zo tegenvallen.

    Verder:
    Pussycat Dolls & AR Rahman – Jai Ho.
    Officiele video: http://www.youtube.com/watch?v=FVZ6Vlp9iYw

      /   Reply  / 
  3. Dominique

    ik betwijfel zelfs of dit geluid wel jaren 90′ te noemen is! Het roept vooral herinneringen op uit 2000/2001, met nog wat verdwaalde calvin harris geluiden op de achtergrond.. Bij elkaar heeft deze plaat totaal niet de ziel die nodig is om een knipoog te (mogen) maken naar het verleden..

      /   Reply  / 
  4. bananenjohn

    heerlijk nummer. ik draai hem steeds 6 keer achter elkaar…

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: Calvin Harris - Ready For The Weekend | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>