Nieuwe video: Anders Nilsen – EDM (Educational Dance Music)

Afgelopen zomer scoorde Anders Nilsen één van de zomerhits met het satirische ‘Salsa Tequila’, wat in principe een persifláge op zomerhits was. Zo’n succes smaakt natuurlijk naar meer, en daarom komt de Noor nu met een nieuwe single. ‘EDM’ is wederom satire; deze keer wordt Electronic Dance Music omgedoopt tot Educational Dance Music.

De videoclip. Van een winnend paard moet je niet afstappen en dus is deze videoclip net zo (gemaakt) amateuristisch als die van Salsa Tequila. Een platenbaas vraagt aan Anders wat zijn volgende baanbrekende idee is, aangezien diens eerste nummer een schot in de roos was. Wordt het Italiaans, Fins, Japans? Nee, het moet over een andere boeg. Anders vertelt dat Salsa Tequila mensen toch iets te dom hield, en komt met een nummer dat dansbaar is en tóch educatief. Twee vliegen in één klap. Anders tekent zijn levensadviezen uit op een schoolbord, waardoor je in deze vijf minuten niet alleen geamuseerd wordt, maar ook nog eens een gratis masterclass krijgt. (Ook dit is, geheel in stijl, sarcastisch bedoeld uiteraard.)

En de muziek? Het nummer heeft net zoveel te maken met EDM als Salsa Tequila te maken had met latin music. Dat wil zeggen: alles is schaamteloos gejat van bestaande producties, en klinkt daardoor nog niet eens zo gek. De tekst is komisch, en de drop is stiekem zelfs behoorlijk lekker. Alleen die rommelige bridge maakt het een pak minder radiovriendelijk dan die knaller van afgelopen zomer.

Lees ook: Anders Nilsen – Salsa Tequila

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>