Nieuwe video: Calvin Harris – Slow Acid

slowacid1

In afwachting van Motion, het nieuwe album van Calvin Harris, krijgen we een nieuw voorproefje te horen van de succesvolle producer. ‘Slow Acid’ is geheel instrumentaal en meteen voorzien van een onheilspellende videoclip, geregisseerd door Emil Nava.

Waarom kijken? Deze clip is in feite één lange trip. We volgen een zilver beschilderde vrouw tijdens een heftig avondje, compleet met liters booze en een terloopse winkeloverval. Mensen verliezen hun morele besef wanneer zij een masker opzetten, dat is de onderliggende gedachte. Het geheel is lekker sinister en dat past uitstekend bij de al net zo donkere muziek. Geen clip voor tere zieltjes dus. Mensen gaan vast weer schreeuwen dat dit geweld, drank en drugs verheerlijkt, maar als we naar hen moet luisteren kan er nooit meer een fatsoenlijke videoclip worden gemaakt. Niet alles hoeft politiek correct te zijn. Welcome in the real world.

En de muziek? Tip: luister deze track met goeie oortjes. Bij de eerste luisterbeurt voelde ik Slow Acid totaal niet, maar toen ik met mijn koptelefoon de ronkende bass erbij hoorde, viel pas het kwartje. Het radiovriendelijke geluid dat we op de laatste twee singles van Calvin Harris hoorden – Summer en Blame – maakt plaats voor een donker EDM-geluid. Zodoende toont Calvin Harris zijn veelzijdigheid.

Lees ook: Calvin Harris / John Newman – Blame

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>