Nieuwe video: Timbaland & The Hives – Throw It On Me


Tweede videoclip van Timbaland's eigen Shock Value-album. De clip leent de "stripboek komt tot leven" stijl van de film Sin City uit 2005. En met succes, want net als de film ziet deze clip er geweldig uit.

Aan de andere kant is het ook nog niet helemaal uitgesloten dat de inspiratie voor deze clip van The Hives komt, die in het verleden ook al eens een stripboek-videoclip opnamen, alleen toen met een veel kleiner budget. Maar dankzij de kleine details (zoals de clip die zich afspeelt in Timb City) krijg ik toch de indruk dat Sin City de voornaamste inspiratiebron was.

Alleen waar die film vooral heel erg duister was, is deze videoclip juist een vrolijke chaos waar eigenlijk geen een touw aan vast is te knopen. Een logisch verhaal valt er niet in te ontdekken, het is eerder een lange aaneenschakeling van In the meantime's, Across town's en Meanwhile's. En dat is leuk! The Hives zijn precies het goede bandje (zichzelf niet al te serieus nemend) om gek te komen doen in een videoclip als deze, en meer dan ooit treedt Timbaland ook zelf op de voorgrond. Dat werd hoog tijd. Met zijn markante kop is hij veel te grappig om altijd maar achter de schermen te blijven staan.

En de muziek?

The Hives stonden toch al niet bekend als de band met de hele ingewikkelde liedjes, maar onder leiding van Timbaland wordt het geluid pas echt kaalgestript. Met niets meer dan één enkele gitaarrif bouwt hij hier een compleet nummer, en het is nog een hele goede ook. Ergens tussen de Hip-Hop van Timbaland en de garage rock van The Hives klinkt Throw It On Me opzwepend en verslavend. Die twee minuten gaan iedere keer veel te snel voorbij.

Meer Timbaland:
- Nieuwe video: Timbaland/Timberlake/Furtado – Give It To Me
- Nieuwe video: Bjork – Earth Intruders
- Nieuwe video: Nelly Furtado – Say it right
- Nieuwe video: Pussycat Dolls ft. Timbaland – Wait A Minute
- Nieuwe video: Justin Timberlake – My Love

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Timbaland & The Hives – Throw It On Me

  1. Jesse

    Dit is toch geen muziek? Walgelijk nummer.

      /   Reply  / 
  2. Anne Jan

    Voor een nummer met zoveel sterren viel het me behoorlijk tegen. De muziek is erg repetitief, de nadruk lijkt wel erg sterk te liggen op de schaars geklede vrouwen en op een gegeven moment is het niet meer lekker om naar het zwartwit te kijken.

    Hebben wij een andere videoclip bekeken, Erik? Bij 50Cent haalde je nog uit naar de halfnaakte meisjes en hier zeg je d’r geen woord over? Uhm… Tsja…

      /   Reply  / 
  3. Jort

    Hebben jullie Sin City wel eens gezien ^ ^
    ?
    Daar draait het juist om de sexy dames die aan het vechten zijn – maar dan wel met een dikke knipoog. Dit is dus niet wannebe P.I.M.P. met motherfucking bitches, maar een clip met humor. Ik vind de vergelijking met 50 cent dus erg slap.

      /   Reply  / 
  4. Eva

    Wel een aardig nummer, niet zo’n leuk clipje. Anne Jan, ben het me je eens; He Said, She Said is op alle gebieden beter.

      /   Reply  / 
  5. @nne

    Leuk nummer!!
    erg leuk gedaan met die van die beat en de gitaarsolo!!

    en die clip valt wel mee …
    Waar moet je een clip anders over maken.. ??

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Vet nummer! Heerlijk refrein dat blijft hangen :D

      /   Reply  / 
  7. cinderella_princess

    wat een hatelijk beeld!
    en ik versta helemaal niet wat ze zingen..

    this song sucks!

    en het is zoals jesse zei: Dit is toch geen muziek..

    maar ja..ieder zijn mening natuurlijk

      /   Reply  / 
  8. sam

    valt wel mee

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Nieuwe video: M. Pokora/Timbaland - Dangerous | Videoclips

  10. Pingback: Nieuwe video: Timbaland/Katy Perry – If We Ever Meet Again | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>