Nieuwe video: Nicki Minaj / Cassie – The Boys

Er schijnt iets van een verhaallijntje te zitten in deze videoclip van Nicki Minaj. Iets over een afgefikte kapperszaak en verschroeide mannen. Maar geen haan die daar naar zal kraaien, want The Boys is vooral een groteske kleuren-explosie. Met name mensen met als lievelingskleur roze komen flink aan hun trekken. En Nicki draaft weer eens op als een soort schizofrene barbie.

Eigenlijk heeft Nicki een substijl binnen het absurdisme weten te ontwikkelen. Alles is zo extreem over de top dat het bijna niet meer opvalt. De straten, de pruiken, de kostuums, alles is bizar en cartoonesk. Verschillen tussen man en vrouw worden overdreven clichématig aangezet. De vrouwen zitten úren in het kapsalon (dat later af zal fikken), terwijl de mannen constant hun nek verdraaien om al die dame’s uit te checken. Nicki schudt er weer stevig op los met haar ronde vormen en Cassie laat zien over behoorlijk wat masculiene danspasjes te beschikken. Bovenal weer een knotsgekke videoclip.

De muziek
Het nummer knalt erin, maar weet die veelbelovende start helaas niet vol te houden. Het voelt niet als geheel, alsof er flarden van andere nummers tussendoor te horen zijn. Neem bijvoorbeeld dat stuk vanaf 1:28, dat heeft geen enkele binding met de rest. Zal vernieuwend bedoeld zijn, maar klinkt als een stijlbreuk. Misschien liggen de genres van Nicki en Cassie gewoon te ver uit elkaar voor een duet. Geen hoogtepunt dit in ieder geval, hoewel Nicki weer flink vilein klinkt.

Met dank aan Juliën voor de tip!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Nicki Minaj / Cassie – The Boys

  1. vinn

    Te gek nummer en clip! Wat zal Cassie blij zijn geweest toen ze te horen kreeg dit nummer te mogen doen met Nicki Minaj, haar carriere zat toch echt behoorlijk in de slop!

      /   Reply  / 
  2. ckca

    Wil je ook een recensie maken van Minaj’s nieuwe videoclip Va Va Voom?

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Nicki Minaj – Va Va Boom | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>