Nieuwe video: Goodie Mob / Janelle Monae – Special Education

education

Goodie Mob en Janelle Monae hebben een mooie boodschap voor iedereen die zich anders voelt.

Waarom kijken? Als we Big Gipp, Janelle Monae, Khujo en Cee Lo Green moeten geloven waren zij allemaal buitenbeentjes op de middelbare school. (Ik vraag me wel eens af: is er ook een artiest die niet is gepest vroeger?) Daarom vertellen zij nu aan kinderen, die anders zijn dan anderen, om vooral niet bang te zijn. Zij zijn juist speciaal. Een mooie boodschap dus die in een toepasselijk decor wordt verteld, namelijk de middelbare school. Compleet met gekleurde kluisjes, uitpuilende bibliotheek en ruziënde kinderen. Ook leuk om te zien dat de jonge versies van de artiesten al behoorlijk wat swag hebben.
Waarom niet kijken? Het is wel wat jammer dat alle artiesten van Goodie Mob hun eigen deel van de video hebben. Ze zijn nauwelijks samen te zien en Janelle bevindt zich niet in eens in de school. Of zou dit allemaal bewust zijn gedaan om het individualisme extra te onderstrepen?
En de muziek? Het contrast tussen coupletten en refrein had bijna niet groter gekund. Waar de coupletten schuren, klinkt Janelle juist engel-achtig. Stoer en lieflijk tegelijk. Bovendien kaart Special Eduction een belangrijk issue aan zonder dat het betuttelend wordt. Dit soort liedjes mogen er wel vaker verschijnen in het hiphop-genre.

Meer van Janelle Monae: Tightrope * Q.U.E.E.N. * Dance Apocalyptic

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>