Nieuwe video: Lana Del Rey – Summer Wine

summerwine

Lana Del Rey treedt in de voetsporen van Nancy Sinatra met Summer Wine.

Waarom kijken? Als je houdt van Lana’s melancholieke stijl, word je op je wenken bediend. Voor de gelegenheid dompelt de zangeres zich in een jaren ’60-sfeertje, compleet met bloemenprintjes en langharig vriendje. Deze laatste, genaamd Barrie-James O’Neill, is overigens ook écht het vriendje van Lana, dus alleen al daarvoor moet je deze video eventjes checken.
Waarom niet kijken? Het is meer van hetzelfde. Lana heeft dit concept – de zelfgemaakte onscherpe en flikkerende beelden – inmiddels tot haar handelsmerk gemaakt. Alleen kropen voorgaande clips in deze stijl toch nét iets meer onder je huid.
Wie steelt de show? Het mooiste zijn de laatste twintig seconden, als het liedje al is gestopt maar de camera nog even doordraait. Een treffend sfeershot, bijgestaan door een golvende zee, een ratelende camera en een neuriënde Lana.
En de muziek? Summer Wine is oorspronkelijk een nummer van Nancy Sinatra, maar ook Lana weet er prima raad mee. In interviews vergeleek zij zich al meerdere malen met de dochter van Frank Sinatra, dus de keuze is ook niet heel gek. Uiteraard heeft ze er een dromerige en galmende versie van gemaakt. Mooi, maar wat mij betreft is haar eigen werk beter.

Meer van Lana Del Rey: Burning Desire * Bel Air * Ride * Summertime Sadness

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>