Nieuwe video: Coldplay – Magic

magic

Een tweede mysterieuze titel op rij voor Coldplay, die opnieuw met de letter M begint. Na Midnight wordt nu Magic uitgebracht. Het is een voorproefje voor het nieuwe album Ghost Stories, dat 19 mei zal verschijnen. Vooralsnog laat Coldplay hiermee zijn gebruikelijke bombast achterwege en grijpt terug naar een wat minimalistischer geluid.

Waarom kijken? Ah, een nieuwe videoclip van regisseur Jonas Åkerlund. De beste man heeft nogal wat memorabele clips op zijn naam staan zoals Pussy (Rammstein), Sober (P!nk) en Paparazzi (Lady Gaga) en stelt eigenlijk zelden teleur. Deze keer gelukkig ook niet. We keren terug naar het verleden en krijgen een stomme (geluidsloze) film voorgeschoteld. Inclusief uitgeschreven dialogen en bijbehorende effecten.

Actrice Zhang Ziyi speelt een mooie jonge magicienne, die wordt geterroriseerd door haar echtgenoot en circusdirecteur Claude. Op het podium vertoont ze verschillende trucs – de titel van het nummer wordt dus erg letterlijk genomen – maar achter de schermen wordt ze vernederd en mishandeld. Tót het moment dat haar assistent, Christoph, ingrijpt. Hij blijkt namelijk tot veel meer in staat dan slechts assisteren en zorgt voor het vanzelfsprekende happy end. Leuk detail: Chris Martin speelt zowel de besnorde slechterik als de jonge assistent.

En de muziek? Tot nog toe ben ik geen fan van de nieuwe weg die Coldplay lijkt in te slaan. Ook dit nummer kenmerkt zich door een lome beat en een haast kinderlijk eenvoudige tekst. Maar waar Midnight nog een enigszins risicovolle release was, is Magic ongelofelijk voorspelbaar. Aan de andere kant klinkt het nummer daardoor alsof Coldplay er al jaren mee optreedt; dat is natuurlijk ook een kunst. Maar ik voel ‘m niet. Jullie wel?

Lees ook: Coldplay – Midnight

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Coldplay – Magic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>