Britse chart: X-factor winnaar Ben Haenow grijpt goud

Het is altijd een spannende race: wie zal er met Kerstmis op de bovenste positie staan in de officiële UK chart? Het is dit jaar Ben Haenow geworden, die de elfde (!) Britse X-factor op zijn naam schreef. Zijn single ‘Something I Need’ is massaal gekocht en gedownload en verslaat daarmee Mark Rondon en Ed Sheeran.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het nummer nog wel aardig vind, maar de stem van Ben Haenow verre van bijzonder. Misschien moet X-factor ook eens overwegen er een aantal jaartjes tussenuit te gaan, als dit tegenwoordig de winnaars zijn. Bekijk hieronder de top 10 en check hier de volledige lijst.

1 SOMETHING I NEED – BEN HAENOW
2 UPTOWN FUNK – MARK RONSON FT BRUNO MARS
3 THINKING OUT LOUD – ED SHEERAN
4 UP – OLLY MURS FT DEMI LOVATO
5 GOT NO FANS – WEALDSTONE RAIDER
6 THESE DAYS – TAKE THAT
7 BLANK SPACE – TAYLOR SWIFT
8 NIGHT CHANGES – ONE DIRECTION
9 OUTSIDE – CALVIN HARRIS/ELLIE GOULDING
10 ALL ABOUT THAT BASS – MEGHAN TRAINOR

Ondertussen sluiten Ed Sheeran en Sam Smith het jaar in de album-chart af op respectievelijk de eerste en tweede plek. Dik verdiend natuurlijk, want zij hebben toch wel dé Britse albums van het jaar gemaakt. Bekijk hier de volledige lijst.

Lees ook: Britse chart: Mark Ronson scoort eerste nummer 1

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Britse chart: X-factor winnaar Ben Haenow grijpt goud

  1. Jerry

    Dat komt omdat Andrea Faustini had moeten winnen, hij had een bijzonder stemgeluid, wat me deed denken aan Sam Smith.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>