Lyric video: Avicii – Addicted To You

addictedtoyou

Sinds vorig jaar zomer heeft Avicii achtereenvolgens gescoord met Wake Me Up, You Make Me en Hey Brother. Deze laatste was afgelopen januari zelfs de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Maar liefst 750 was de hit te horen op zowel publieke als commerciële zenders. Of de opvolger – Addicted To You – eenzelfde lot beschoren is valt nog te bezien, maar het staat nu alweer in de top 10 van iTunes. Het is onduidelijk of er ook een officiële videoclip verschijnt, maar de zomerse lyric video valt alvast te bekijken.

Lees ook: Avicii – Hey Brother

Waarom kijken? Zomerkriebels en verliefdheid gaan vaak hand in hand. Zo ook in deze fotoreeks, waarbij modellen poseren in luchtige outfits en met grote zonnebrillen. Stuk voor stuk zijn ze verslaafd aan die vlinders in hun buik. Midnight blows in through the window, dances ’round the room. Got me hypnotized, I’m getting high on the perfume. Hiervan krijg je toch acute zin om een zonvakantie te boeken?

En de muziek? Het is inmiddels wel duidelijk dat Avicii met de nummers van zijn album True het gat dicht tussen countrymuziek en mainstream dance-liedjes. Eigenlijk is elk nummer als radiohit geschreven. Een beetje zoals David Guetta een aantal jaar geleden de successen aan elkaar reeg met steeds wisselende samenwerkingen. Addicted To You wijkt niet van dat patroon af; het nummer leunt voornamelijk op de sterke vocalen van Audra Mae en de beat dient hier slechts als omlijsting. Maar er zijn ook enkele verschillen: de productie klinkt wat vlakker en er is deze keer geen instrumentale breakdown à la Wake Me Up. Benieuwd of deze plaat ook net zo snel dood gedraaid gaat worden als zijn voorgangers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>