Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – De Formule

deformule

De vraag is of De Jeugd Van Tegenwoordig met deze scherpe electroplaat De Formule heeft gevonden.

Waarom kijken? De Jeugd van Tegenwoordig heeft zichzelf nooit al te serieus genomen en dat gebeurt hier gelukkig ook niet. De hoofdrollen in De Formule worden echter niet door de mannen vertolkt, maar door een ouder echtpaar. Nadat het tweetal van een smakelijk uitziende brunch heeft genoten, slaan zij helemaal door in een potje lasergamen. De man en de vrouw lasergamen werkelijk alsof ze in een actiethriller verwikkeld zijn en hun leven ervan afhangt. Maar ze doen nog meer rare dingen, zo smeert de vrouw haar gelaat vol met lippenstift en begint de man als een maniak zijn auto te wassen. Ehm, wat werd er eigenlijk precies geserveerd tijdens die brunch?
Waarom niet kijken? Op de video is weinig aan te merken. Die is, zoals we wel gewend zijn van De Jeugd, lekker bizar. De mannen zijn gekleed als echte heertjes en regisseur Jeroen Houben laat elke scene er mooi uitzien. Maar misschien kun je het laatste gedeelte toch beter op mute bekijken. Lees hieronder waarom precies.
En de muziek? Natuurlijk zijn er voor- en tegenstanders van De Jeugd, maar ik kan me haast niet voorstellen dat mensen die laatste minuut kunnen aanhoren zonder hoofdpijn te krijgen. Electro goes wrong, zeg maar. Dat terwijl De Formule begint als een vrij sterk liedje. Onverstaanbaar weliswaar, maar verslavend. Alleen vanaf een minuutje of drie luister je enkel nog naar een onophoudelijk aanzwellende sirene, die de beat totaal overwoekert. Tuurlijk, de mannen doen gewoon lekker waar ze zelf zin in hebben, maar dan hoeven wij het nog niet mooi te vinden.

Meer van De Jeugd Van Tegenwoordig: Hollereer * Applaus * Sterrenstof

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – De Formule

  1. Simon

    Het nummer is ook echt een plaatje om flink op te lasergamen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>