Nieuwe video: Jarvis Cocker – Dont Let Him Waste Your Time


Wat heb ik toch een ingewikkeld beroep. Ik vind deze nieuwe videoclip van Jarvis Cocker hilarisch en ik ben van mening dat iedereen hem onmiddellijk zou moeten bekijken. Maar tegelijkertijd wil ik er het liefste nog niks over zeggen om de verrassing voor niemand te verpesten. Dit is er één die je echt zelf moet ervaren. Pas op dat je niet net een glas sinaasappelsap drinkt want het komt gegarandeerd door je neus weer naar buiten (sprak Erik uit ervaring). Als je vandaag maar één video bekijkt, zorg dan dat het deze is!

Alles werkt gewoon. Het idee, de uitvoering, die maffe kop van Jarvis zelf. Zeldzaam goed gemaakt. Kijk snel!

Helaas wordt de video op het einde net een beetje te vreemd naar mijn smaak. Als je het ziet zul je wel begrijpen wat ik bedoel. In het begin ziet het er uit als iets dat echt zou kunnen gebeuren, maar in de laatste minuut wordt dat een beetje verpest. Jammer. Anders had ik deze video graag de volle vijf sterren gegeven.

Verantwoordelijk voor dit alles is regisseur Dougal Wilson. Eerder heeft deze man hele aardige videoclips gemaakt voor Hard-Fi, Badly Drawn Boy en LCD Soundsystem, maar pas met deze nieuwe video heb ik hem toegevoegd aan mijn persoonlijke lijstje met regisseurs om voortaan goed in de gaten te houden.

En de muziek?

Ik ben nooit zo’n fan geweest van Jarvis’ oude band Pulp, en ook dit nummer vind ik niet echt geweldig. Het heeft een mooi slepend geluid, dat wil ik hem nageven. Tijdens concerten wordt het vast een gezellige meezinger, maar ik vind het gewoon niet echt mooi. De tekst is zoals gebruikelijk wel weer fantastisch. Humoristisch en pijnlijk tegelijk geeft Jarvis hier zijn goedbedoelde advies aan vrouwen en meisjes met vriendjes die hun relatie maar niet serieus willen nemen: “’cause the years flash by in an instant, and you wonder what he’s waiting for, Then some skinny bitch walks by in some hot pants, and he’s running out the door.

Als hij nog eens een boek besluit te schrijven sta ik vooraan om het te kopen.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Jarvis Cocker – Dont Let Him Waste Your Time

  1. Digit

    haha die is echt grappig en ik vind de muziek wel goed trouwens

    maar ik was ook best wel een pulpfan :)

      /   Reply  / 
  2. denise

    geweldig, hoe hij lekker al die mensen over begint te rijden, ik wil ook z´n taxi ritje !

    eerst zat ik te kijken en snapte ik niet wat er zo grappig aan was, maar als hij vervolgends die eerste stoep oprijd moest ik toch wel ff lachen jammer dat het einde alles weer verpest :(

      /   Reply  / 
  3. erik

    Het is vooral geweldig hoe hij zelf helemaal niks in de gaten heeft. :p Hij maakt zich nergens druk om, fantastisch. ;)

      /   Reply  / 
  4. max

    hijs wel grappig, maar in de zin van dat ik er niet om heb zitten lachen, maar ik ben wel een lichte fan van Jarvis dus ik zou hem 3 sterren gegeven hebben.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: The Temper Trap – Love Lost | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>