Nieuwe video: The Temper Trap – Love Lost


Ugh gymles. Voor de meeste kinderen een leuke afwisseling van alle wiskunde en economie, maar voor het soort jongetjes dat later opgroeit tot redacteur van een blog over videoclips: pure marteling. Regisseur Dougal Wilson (Psyche, Life In Technicolor II, Don’t Let Him Waste Your Time) heeft blijkbaar ook een paar onverwerkte jeugdtrauma’s en maakte deze pijnlijk herkenbare video voor iedereen die ooit hijgend en puffend tien kilometer moest hardlopen terwijl een boze gymleraar aanwijzingen (GET A BLOODY MOVE ON!!) schreeuwde vanaf de zijlijn.

Al was onze gymleraar vroeger niet zo’n bullebak. Hij zocht ook altijd mooie zonnige dagen op voor als we buiten moesten hardlopen. De leraar in deze video niet: om de ellende compleet te maken begint het halverwege Love Lost ook nog te regenen. En nu we erover nadenken, al die rookbommen tijdens de finale komen ons ook niet bekend voor. Eigenlijk was meneer Delfos zo slecht nog niet.

Wel weer een erg leuke videoclip van Dougal Wilson. Wat begint met één iets te dik jongetje op een blubberig weiland (prachtig die troosteloze kleuren), groeit uit tot een grote dansvideo met steeds meer kinderen, bandleden van Temper Trap en een groep meisjes. De rookbommen zijn het leuke detail dat de video definitief over de top tilt. Dat is immers Dougal’s specialiteit: alledaagse situaties stap voor stap uitbouwen tot onrealistische proporties. Niet zijn beste ooit, wel weer goed voor een brede glimlach.

Update: Chips! The creator of this video has not given you permission to embed it on this domain? Fraai is dat. Dan zullen jullie Love Lost rechtstreeks bij Vimeo moeten bekijken: klik hierrrrr.


En de muziek?

Hoe hebben we het eigenlijk voor elkaar gekregen om vorig jaar geen enkele video van Temper Trap te bespreken? Shame on us! Temper Trap is de zoveelste interessante band uit Australië en Sweet Disposition was zondermeer één van de mooiste nummers van 2009. Dat niveau wordt in Love Lost niet helemaal gehaald, maar toch koppelt ook dit nummer een sterk refrein aan die galmende Australische sound. Een beetje alsof Empire of the Sun Coldplay covert. Of zoiets. Hoe dan ook: mooie muziek!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Temper Trap – Love Lost

  1. roxanna

    Doet t niet!

      /   Reply  / 
  2. Erik Auteur

    Ik heb er maar een YouTube-exemplaar onder gezet. Geen idee hoe lang die het volhoudt, maar voorlopig kan de clip weer even worden bekeken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>