Nieuwe video: Pink – Leave Me Alone (I’m Lonely)


Ik heb altijd gezegd dat er geen enkel excuus is voor artiesten om lui te zijn en live-opnames te gebruiken in plaats van een echte videoclip. De enige uitzondering op die regel is wanneer het de videoclip betreft bij een concertopname. Het zou ronduit raar zijn om daar iets anders bij te laten zien dan opnames van het bewuste concert. En zo komen we terecht bij deze nieuwe officiële videoclip van Pink ter promotie van haar later dit jaar te verschijnen DVD Live at Wembley.

De videoclip is een compilatie van beelden afkomstig van die DVD. De montage is snel en flitsend en het voordeel daarvan is dat clip zelf er ook snel en flitsend uitziet, precies op maat gesneden voor het MTV-publiek.

Het nadeel is dat je niet echt het gevoel hebt zelf bij het concert aanwezig te zijn, terwijl dat volgens mij juist de aantrekkingskracht is van een goede live-video. Ik had het interessanter gevonden om alleen de opnames te ziejn die zijn gemaakt terwijl Pink Leave Me Alone (I'm Lonely) zong. Dat ze een grote show van haar concerten maakt is me na het zien van deze video wel duidelijk, maar ik ben benieuwd hoe ze een specifiek nummer extra kracht bijzet door haar gezichtsuitdrukkingen, handgebaren, met gesloten ogen zingen… zulke details zijn wat ik eigenlijk zoek in een live-video.

En de muziek?

Leuk liedje. De geluidskwaliteit vind ik niet echt om over naar huis te schrijven – het publiek is wel erg nadrukkelijk aanwezig in de mix – maar dit nummer kende ik nog niet en ik vind het een lekker vlot popliedje. De tekst is grappig omdat het zo tegenstrijdig is, maar ik zou me geloof ik lichtelijk beledigd voelen wanneer iemand dat tegen mij zou zeggen.

Met dank aan Niels voor de tip!

Zie ook:
- P!nk krijgt haar eigen PSP (via games.blog)
- Nieuwe video: P!nk – Nobody Knows

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Pink – Leave Me Alone (I’m Lonely)

 1. Niels

  Graag gedaan hoor! :p Maar volgende week komt de andere kant van deze double A side single – Dear Mr. President, deze is waarschijnlijk ook met concertmateriaal opgenomen!

    /   Reply  / 
 2. пуцудвшп

  Leuke clip
  Geweldig Liedje :D
  En het concert was retevet

    /   Reply  / 
 3. erik

  Alweer bedankt. :) Ik zal ernaar uitkijken Niels!

    /   Reply  / 
 4. Robin

  Ja dit is zo’n lekker i-don’t-care liedje :D

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Nieuwe video: Pink - Sober | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>