Nieuwe video: Eve – Tambourine


Op wat gastoptredens na (Eve rapte een paar woordjes mee op singles als Gwen Stefani's Rich Girl en Amerie's grote hit 1 Thing) is het lang stil geweest rond deze Amerikaanse rapper. Tambourine is dus een soort comeback en je weet wat dat betekent: tijd voor een overdonderende single die bij iedereen hardhandig de boodschap er in ramt dat Eve terug is. Een comeback maak je nu eenmaal niet met een gevoelige ballad. Heel toepaaselijk is de videoclip bij het nummer ook al zo'n overdonderende ervaring.

Het lijkt zelfs bijna een Gwen Stefani video! Kleurrijk, over-the-top en met een dikke vette knipoog. Of Eve nu in haar zuurstokroze slaapkamer wordt omringd door kamermeisjes of in een onnatuurlijk groen sprookjesbos ligt te zonnebaden, het ziet er allemaal even waanzinnig uit.

Verantwoordelijk voor dit alles is Melina. Deze vrouw is nog maar net begonnen als regisseuse, maar maakte meteen een verpletterende indruk door al bij haar allereerste opdracht (een paar maanden nadat ze afstudeerde) te mogen samenwerken met Beyoncé aan vier videoclips tegelijk. Upgrade U, Kitty Kat & Green Light en Suga Mama zijn allemaal afkomstig van Melina. Met nu ook deze fraaie Eve-video op haar naam is het duidelijk dat dat dit een regisseuse is om voortaan in de gaten te houden.

En de muziek?

Ik had het net over die grote over-the-top Gwen Stefani singles, maar de geniale gekte van die nummers haalt Eve toch nog niet. Tambourine klinkt leuk, vrolijk, chaotisch… Eve zal er vast een hitje mee weten te scoren, maar toch heb ik het gevoel dat er iets mist. Het klinkt allemaal net iets te gemakkelijk (alarmbellen, sirenes en voetbalfluitjes, geen wonder dat het chaotisch klinkt) om echt indruk te maken. Leuke popmuziek, niet meer en niet minder. Het luistert lekker weg maar mist muzikale diepgang.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Eve – Tambourine

  1. ray

    als melani die clip van green light van beyonce heeft gemaakt is het dus niet haar schuld maar melani’s

      /   Reply  / 
  2. ray

    ik bedoel dsat het niet haar schuld i s dat green light zo erg op amerie’s clip lijkt:P

      /   Reply  / 
  3. dedjuh

    zegt ie tog ook niet?!

    Hij heeft het over Gwen Stefani’s clip stijl.

      /   Reply  / 
  4. linda

    ik vind um gaaf

      /   Reply  / 
  5. Tessa

    Ik vind hem Nageaapt..Maar opzich wel gaaf

      /   Reply  / 
  6. LAFYA

    Ik Zie gwen steffani beyonce..rhianna..achtig in de clip voor komen..waazig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>