Nieuwe video: Kanye West – Can’t Tell Me Nothing (nieuwe versie)


Soms vraag je je echt af hoe een samenwerking in hemelsnaam tot stand komt. Kanye West die een nieuwe videoclip opneemt (de tweede versie alweer) voor Can't Tell Me Nothing met in de hoofdrollen de beroemde alt.country zanger Will Oldham (Bonnie "Prince" Billie, Palace Brothers, etc) en acteur/komediant Zach Galifianakis. Ik wist niet eens dat Kanye überhaupt van Oldham had gehoord, of andersom. Het is hoedanook behoorlijk surrealistisch om de doorgaans zo sombere zanger te zien dansen en stoeien met een tractor.

Ik zie het eerder als een geslaagde grap dan als een serieuze nieuwe videoclip, maar het filmpje is nu al amusanter dan de saaie oorspronkelijke video die Hype Williams voor dit nummer had gemaakt.

Zach Galifianakis kan trouwens erg goed playbacken!

Bekijk de videoclip op de officiële Kanye West site

En de muziek? (Gekopieerd van mijn vorige post)

Can't Tell Me Nothing is een geweldige productie. Kayne heeft de samples perfect uitgekozen en de sfeer is inderdaad bijna spiritueel. Als ik me niet vergis horen we zelfs gewoon een kerkorgel, daar op de achtergrond. Heel bijzonder en erg mooi. Het probleem is alleen dat zijn stem nu echt begint te irriteren. Kanye was nooit de beste rapper, maar hier rapt zingt praat hij wel heel erg langzaam. Nog steeds een mooi nummer, maar probeer je eens in te denken hoe geweldig dit zou klinken met een échte rapper achter de microfoon.

Zie ook:
- Nieuwe video: Kanye West – Can't Tell Me Nothing
- Nieuwe video: Kanye West – Stronger

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West – Can’t Tell Me Nothing (nieuwe versie)

  1. Mark

    Euhmm..weet jij wel dat Kanye West de beste rapper ter wereld is? Althans, dat kan ik concluderen uit de vele positieve reacties die ik gelezen heb. Ik vrees daarom ook voor een hoop afval aan jou adres Erik. ;)

    De clip. Het lijkt inderdaad meer op een grap dan een echte videoclip. Het past ook totaal niet bij elkaar. Ik vind het nummer zelf wel goed. Het is net alsof de vrouw op de achtergrond jou behekst ofzo. Heel leuk effect! En de rapvocals van Kanye zijn zoals gewoonlijk weer super.

      /   Reply  / 
  2. dehetepappie

    Geweldig nummer, briljante clip. Kanye blijft een middelmatig rapper en zou aan dit soort topproducties nooit hebben mogen ruiken als hij niet toevallig zelf die topproducer was, maar deze langzame nummers liggen hem wel een stuk beter, dit is gewoon lekker.

    En deze beat komt ongetwijfeld wel op allerlei mixtapes terecht waar de echte toppers er op los gaan, zo werkt het nou eenmaal. Iedereen blij.

      /   Reply  / 
  3. Kevin

    hahahahaaha wtf man, mooie grap. en mooi nummer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>