Nieuwe video: Foo Fighters – The Pretender


Deze nieuwe video van de Foo Fighters is best wel de moeite waard, maar allemachtig wat moet je daar veel geduld voor hebben. Er wordt r u s t i g de tijd genomen om spanning op te bouwen en als gevolg daarvan is de eerste driekwart van deze video eigenlijk nogal saai.

Regisseur Sam Brown laat de band optreden in een grote lege hal, het doet bijna denken aan de saaie videoclip bij All My Life een paar jaar geleden, met als belangrijkste verschil dat The Pretender er veel en veel beter uitziet. De glanzend witte vloer is in de eerste plaats al een veel interessantere achtergrond en video zit vol met prachtige shots van de Foo Fighters in actie.

En dan zijn er nog de mysterieuze politieagenten. Eerst is het er nog maar eentje, later worden dat er steeds meer. In een lange rij komen ze zwaarbewapend tegenover de Foo Fighters staan en beginnen boos te staren. Waarom? Ik heb geen idee. Misschien zijn ze er alleen maar als excuus om de spectaculaire finale van deze videoclip mogelijk te maken.


Kijken op YouTube

En de muziek?

Toen ik het gezapige intro van dit nummer voor het eerst hoorde dacht ik even dat Dave Grohl ons opnieuw ging meenemen op een uitstapje richting middelmatigheid, maar holy shit, wat knalt het liedje daarna opeens explosief uit de startblokken! De Foo Fighters spelen alsof de duivel ze op de hielen zit, zo goed heb ik ze in jaren niet meer bezig gehoord. Een consistent goed album heeft Dave Grohl sinds het titelloze Foo Fighters debuut niet meer gemaakt, maar op een dag wordt de Greatest Hits CD met dit soort nummers echt onmisbaar.

Zie ook:
- Nieuwe video: Taylor Hawkins & The Coattail Riders – Louise

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Foo Fighters – The Pretender

  1. Kars

    briljant nummer! ik ben geen foo fighters fan maar dit vind ik behoorlijk te verteren. Rock zoals net hoort :)

      /   Reply  / 
  2. erik

    Morgen! Morgen bespreek ik die kaiser chiefs video! Erewoord! ;) Sorry, ik zie hem al een tijdje over het hoofd en vandaag ook weer niet aan toegekomen.

    En dit nummer van de Foo Fighters rockt inderdaad!

      /   Reply  / 
  3. shannah

    wow… was het enige wat ik kon zeggen na dit nummer god wat klinkt dit goed zeg!!

      /   Reply  / 
  4. Linda2

    Vele rockbandjes zijn wel erg poppy. The Fray etc. Dat vind ik soms wat minder. Maar FF heeft dat niet echt. Goed gedaan!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: Foo Fighters – Wheels | Videoclips

  6. Pingback: Nieuwe video: Jay-Z/Swizz Beatz – On To The Next One | Videoclips

  7. Pingback: Nieuwe video: Adele – Rolling In The Deep | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>