Nieuwe video: Adele – Rolling In The Deep


Raadselachtige en heel erg ‘artistiek verantwoorde’ video van Adele. Volgens ons weet regisseur Sam Brown (On To The Next One, The Pretender) zelf ook niet waar het allemaal over gaat, maar alles wat hij filmt prikkelt en intrigeert wel enorm. Of het nu een dansende ninja is of een theeservies dat in slow motion tegen de muur wordt gesmeten, iedere scene van Rolling In The Deep kruipt onder je huid en maakt nieuwsgierig naar meer.

Het allermooiste zijn wat ons betreft de wijnglazen. In één kamer van het huis heeft Brown de vloer van muur tot muur bedekt met wijnglazen die allemaal zijn gevuld met water. Als de drummer een verdieping lager begint te drummen gebeurt er iets magisch: het water trilt mee met de muziek. Een beetje zoals Jurassic Park, maar dan in het kwadraat. En kunstzinniger. Het is jammer dat Rolling In The Deep nergens meer wordt dan een verzameling losse scenes (het zou leuk zijn als alles uiteindelijk met elkaar in verband bleek te staan), maar de aanblik van dat dansende water maakt een hoop goed. Wat ons betreft Adele’s beste video tot nu toe.


Kijken op YouTube

En de muziek?

En wat ons betreft eigenlijk ook Adele’s beste single tot nu toe. Wat een mooi nummer! Op de eerste single van haar nieuwe album zingt Adele beter dan ooit en ook de muziek klinkt volwassener. Gelaagder. Donkerder. Geen brave soulliedjes meer, maar een duistere gospelballad met een venijnige tekst aan het adres van een onbetrouwbare ex. Rolling In The Deep grijpt je vanaf het dreigende intro, maar het is het meerstemmige refrein dat hier echt voor kippenvel zorgt. Als alle andere liedjes ook zo goed zijn dan wordt 21 volgende maand niets minder dan een meesterwerk.

Met dank aan Lisa voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Adele – Rolling In The Deep

 1. JENNIFER

  Die stem is echt geweldig, net als het nummer zelf

    /   Reply  / 
 2. CJ13

  Het blijft een prachtig nummer idd met een mooie clip.
  Heb al wat korte stukjes gehoord van haar album en het klinkt echt goed. Meer gelaagd idd waar haar eerste album wat teveel van hetzelfde was..

    /   Reply  / 
  1. Rwin

   Kap is met die fucking spam!!!

     /   Reply  / 
   1. Loes

    Erwin, wat ben jij een achterlijke egoistische randdebiel zeg, MONGOOL!

      /   Reply  / 
    1. Rwin

     Waar slaat dat op dan dat dat kind hier elke keer word gepost?

       /   Reply  / 
 3. Kars

  ik vind het meer colaglazen dan wijnglazen, maargoed iedereen mag natuurlijk zelf weten waar ie zijn wijn uit drinkt;) erg goed nummer verder, dit is in ieder geval nog echte muziek. Ze heeft zo’n heerlijke rauwe stem..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>