Nieuwe video: Rihanna/Ne-Yo – Hate That I Love You


Wat een verspilling van talent is deze video. Anthony Mandler (Irreplaceable – Beyonce / When You Were Young – The Killers / Maneater – Nelly Furtado / When I'm Gone – Eminem) is misschien niet mijn favoriete regisseur, maar ik weet zeker dat hij tot meer in staat is dan dit soort saaie clips. Dat blijkt ook wel uit hoe mooi de video er eigenlijk nog uitziet. Van de dromerige belichting tot het scherpe oog voor detail, dit is duidelijk niet het werk van de eerste de beste prutser.

Met een beetje goede wil zou je zelfs nog kunnen zeggen dat deze video er redelijk goed in slaagt om de spanning op te voeren. Aan de ene kant zien we Rihanna die zich op haar hotelkamer klaar aan het maken is voor een grote ontmoeting, aan de andere kant zien we Ne-Yo die in zijn beste kleren over straat loopt en, zo wordt al snel duidelijk, op weg is naar het hotel waar Rihanna in logeert. Ruim drie minuten is misschien wel aan de lange kant, alleen om een mooi sfeerbeeld te schetsen, maar als de ontmoeting tussen Rihanna en Ne-Yo vervolgens echt iets speciaals was geweest, dan zou die langzame spanningsopbouw misschien nog de moeite waard geweest zijn.

Maar helaas, die ontmoeting is dus helemaal niks speciaals. In een verrassend bedoelde twist blijken Rihanna en Ne-Yo zelfs helemaal niet verliefd te zijn op elkaar. Het wordt niet eens duidelijk of ze elkaar überhaupt wel kennen. De uiteindelijke "ontmoeting" (ze passeren elkaar heel eventjes in de lift) loopt alleen maar uit op een gigantische anti-climax. Hebben we nu echt drie minuten dáárop zitten wachten?

En de muziek?

Wat een verrassend mooi duet is dit geworden. Totaal niet wat ik had verwacht Van een samenwerking tussen twee grote sterren als Rihanna en Ne-Yo. Meestal lopen dat soort samenwerking uit op iets overweldigends en groots en overrompelends, maar de kracht van Hate That I Love You is juist hoe eenvoudig het allemaal is. Een zachtjes tokkelende gitaar en een simpel ritme dat is opgebouwd uit handgeklap, meer hebben deze twee niet nodig om schitterende muziek te maken. Ook leuk om eindelijk weer eens een echt duet te horen, niet gewoon (zoals tegenwoordig gebruikelijk) een nummer waarbij allebei de artiesten om en om een coupletje voor hun rekening nemen, maar een echte samenwerking waarin de stemmen van Rihanna en Ne-Yo elkaar heel mooi aanvullen.

Zie ook:
- Nieuwe video: Rihanna – Don't Stop The Music
- Nieuwe video: Rihanna – Umbrella
- Nieuwe video: Rihanna – Shut Up & Drive

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna/Ne-Yo – Hate That I Love You

  1. Rick

    Ik vind dit een fantastisch mooi nummer, waarin inderdaad ook naar voren komt dat de stemmen van Rihanna en Ne-Yo erg mooi bij elkaar passen, wat vooral tot uiting komt in de stukken van samenzang. Maar om nou te zeggen dat ik dit totaal niet had verwacht, nee ik vond het eerder erg voor de hand liggend dat ze voor een ballad zouden gaan aangezien Ne-Yo’s stem het best uit komt in R&B-ballads en hij dit nummer ook geschreven heeft.. Erg goed, maar verrassend vind ik het niet. Dan vond ik Shut Up & Drive verrassender, waarin Rihanna ineens een switch maakt van urban naar pop/rock die ook nog erg goed uitpakt.

    De video ziet er inderdaad erg mooi uit, maar het verhaal is slaapverwekkend en het feit dat er niets gebeurd in de lift geeft mij meer het gevoel van creatieve armoede van de regisseur dan van een verrassende twist die niemand zou verwachten.

      /   Reply  / 
  2. anneloes

    waar bekijken jullie de videoclip, want bij mij geeft het error aan??

      /   Reply  / 
  3. erik

    Hij zou het nu weer moeten doen anneloes.

    ” geeft mij meer het gevoel van creatieve armoede van de regisseur dan van een verrassende twist die niemand zou verwachten.’

    Mooi samengevat. ;) Hier had inderdaad véél meer in gezeten. Ik denk dat hij misschien duidelijk probeerde te maken dat Ne-Yo en Rihanna een stiekeme affaire hebben, maar dat Ne-Yo om wat voor reden dan ook te laat komt op hun afspraakje. In de lift moeten ze misschien net doen alsof ze elkaar niet kennen. Maar pfff… het blijft gokken. De video is gewoon niet duidelijk genoeg uitgewerkt.

      /   Reply  / 
  4. anneloes

    hij loopt telkens vast:s

      /   Reply  / 
  5. léonidas

    heel goed zoals we gewoon zijn van rihanna, mijn favorieten gaan nog altijd naar Breaking Dishes en Rehab

      /   Reply  / 
  6. sam

    ik ken dit liedje al langer en iik vind em super mooi ! alleen ben ik het beu gehoord xP

      /   Reply  / 
  7. cees

    heeel mooi nummer nooit verwacht zo mooi!!ja die 2 passen zeker bij elkaar, als je het mij vraagt. ga zo door!!

      /   Reply  / 
  8. Debby

    Ik vind het nummer niet zo spetterend. De clip vind ik ook minder, alleen jammer dat Rihanna zo vaag in d’r beha op bed ligt..
    Hmm, gaat ze dan toch ook de “trashy” kant op? Vind het wat minder van haar. Ik bedoel, je zingt een nummer dat je het haat om van ieman te houden, maar om dan in je beha op bed te liggen en te zingen..

      /   Reply  / 
  9. Lea

    Vond het een beetje raar dat ze deze song als single heeft gekozen.Ze heeft echt heel goeile liedjes op het album.Deze is ook niet mis hoor.

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Nieuwe video: The Game/Ne-Yo - Camera Phone | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>