Nieuwe video: Bloc Party – Flux


We zien op deze site een hoop slechte videoclips voorbij komen. Meestal kan ik daar niet echt van wakkerliggen. De middelmaat is nu eenmaal groot en veel regisseurs hebben niet eens de ambitie om er iets moois van te maken. Maar soms doet het pijn. Dan voel je dat er méér in een clip had gezeten en is het gewoon zonde dat iedereen niet iets beter z'n best heeft gedaan.

Zo'n soort video, je had het al geraden, is de nieuwe van Bloc Party. Alle ingrediënten voor een goede videoclip zijn aanwezig. Een grappig concept, fraaie decors en kostuums die er zo slecht uitzien dat het weer grappig wordt. Dit had een prachtige parodie op de hilarische Japanse monsterfilms kunnen… nee moeten worden!

Ik verwacht heus niet dat het meteen net zo goed is als die beroemde video van de Beastie Boys, maar kom op… wat is dit? Het is net alsof de acteurs in die pakken niet eens hun best deden. De video probeert een grappig verhaaltje te vertellen over twee robots die verliefd worden, maar uiteindelijk loopt het allemaal uit op een hoop monsters die dronken door de stad dansen en het decor slopen. Nog steeds wel een soort vermakelijk om te zien, maar met een heel klein beetje meer moeite had dit echt een geweldige video kunnen zijn. Zonde!

En de muziek?

Ik ben maar even op de website van Bloc Party gaan kijken om te zien of ze echt een nieuwe single hebben met de titel Flux. Ik herken de oude Bloc Party bijna niet meer terug. Electronische beats, geen gitaren, zang die door de vocoder is gehaald… wow. Het is een complete metamorfose voor dit leuke bandje. En ik moet zeggen, nadat ik eenmaal over de eerste schok heen was begon ik Flux toch weer steeds leuker te vinden. Ik ben geen fan van de vocoder (nooit geweest en zal het ook wel nooit worden), maar de muziek klinkt erg lekker. Hoeveel er ook verandert, de basis van mooie muziek blijft altijd om eerst een goed liedje te schrijven. En dat is Flux zeker!

Zie ook:
- Nieuwe video: Bloc Party – I Still Remember
- Nieuwe video: Bloc Party – The Prayer

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Bloc Party – Flux

  1. bi-gurl

    leukleuk!!! i love it! de clip is wel een klein beetje apart maar bloc party rocks! haha

      /   Reply  / 
  2. erik

    Misschien moet ik de muziek morgen maar een half sterretje extra geven. Ik merk dat ik er nu alwéér naar zit te luisteren… ga hem steeds mooier vinden. :) Misschien zelfs nog wel beter dan “oude” Bloc Party

      /   Reply  / 
  3. Kevin

    wtf … en het klinkt nog goed ook :D die drummer van bloc party is niet slecht trouwens

      /   Reply  / 
  4. Sophie

    Geweldig nummer! Ik was al een grote fan van bloc party en nu een nog grotere! Hoewel het mss nog wel een “nieuwe” sound is, ik vind het nog steeds heel erg bloc party klinken en i love it!!

      /   Reply  / 
  5. deirdre

    echt vet mooi liedje :| :|

    Luister hem vandaag alweer :D

      /   Reply  / 
  6. Judith

    Het is anders, maar wel vet tof:D!

    Gisteren in de HMH speelden ze ‘m ook, zoooo vet!! :D

      /   Reply  / 
  7. arne

    er zijn wel gitaren in dit nummer, twee partijen zelfs, denk ik

      /   Reply  / 
  8. NELE ..x

    SCHITTERD LOVE IT X
    X BLOC PARTY

      /   Reply  / 
  9. Ewoud

    Wel goed nummer… ben echt hele erge bloc party fan!! Clip is alleen een beetje raar. Luister nu het nummer Hunting for Witches van bloc party heel veel…

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Nieuwe video: Bloc Party - One Month Off | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>