Nieuwe video: Bloc Party – One Month Off

Indiebandje The Hoosiers maakten al eens een grappig eerbetoon aan animatie-specialist Ray Harryhausen. en nu blijken ook de mannen van Bloc Party grote fans. Het begon allemaal toen de jonge Ray Harryhausen 13 jaar oud was en in de bioscoop de film King Kong zag. Ray was zo indruk dat hij besloot zelf ook stop-motion animatiefilms te gaan maken.

En zo geschiedde. Harryhausen werd vooral beroemd met de baanbrekende special effects die hij verzorgde in films als ‘Jason and the Argonauts’ en ‘The Golden Voyage of Sinbad’, maar tussendoor maakte hij ook korte animatiefilmpjes over bekende sprookjes. En het zijn die filmpjes die de basis vormden voor Bloc Party’s nieuwe videoclip.

Die arme Ray zou zich een rolberoerte schrikken als hij deze clip onder ogen kreeg (88 jaar oud is hij inmiddels, maar hij leeft nog steeds). Zijn ooit zo onschuldige sprookjes worden door Bloc Party voorzien van een cynisch portie realiteit. Grootmoeder’s huis wordt opgeblazen door een tank, Rapunzel’s toren gebombardeerd door een vliegtuig en Roodkapje’s sprookjesbos wordt in de gaten gehouden met beveiligingscamera’s. De nieuwe (computer)animaties sluiten naadloos aan op Harryhausen’s met de hand gemaakte filmpjes en het resultaat is bijzonder indringend. Bestaat de onschuld anno 2008 dan echt niet meer?

En de muziek?

Bloc Party blijft verwoede pogingen doen om dance met rock te combineren. Hoe verder ze daar in gaan, hoe leuker de muziek meestal klinkt. Hun nog altijd briljante single Flux (2007) blijft een geweldig voorbeeld van hoe het moet, maar op hun conservatievere momenten klinkt Bloc Party soms ook als een ‘gewone’ rockband met toevallig wat rare geluidjes op de achtergrond. One Month Off heeft daar ook een beetje last van. Het blijft een lekker agressief nummer, maar de electronische bliepjes voegen in dit geval wel erg weinig toe. Leuk wordt het pas leuk op het einde (de allerlaatste seconden) als de computer Kele’s zang en de gitaren écht grondig onder handen mag nemen. Graag meer van dat jongens! Meer computers en niet bang zijn voor bizarre experimenten!

Zie ook:
- Nieuwe video: Bloc Party – Talons
- Nieuwe video: Bloc Party – Mercury
- Nieuwe video: Bloc Party – Flux
- Nieuwe video: Bloc Party – I Still Remember
- Nieuwe video: Bloc Party – The Prayer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: Bloc Party – One Month Off

  1. Pingback: Beyoncé kwam, zag en overwon (populairste videoclip van week 51 en 52) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>