Nieuwe video: The Killers – Shadowplay


Shadowplay is oorspronkelijk een nummer van Joy Division. The Killers hebben deze coverversie opgenomen voor de soundtrack van de film 'Control', over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis. Het wordt nu uitgebracht als single van het Killers-album 'Sawdust', maar zelfs dat mocht niet voorkomen dat de videoclip toch gewoon een uitgebreide trailer voor Control is geworden.

Dat de acteur die Ian Curtis speelt er fascinerend uitziet als hij helemaal uit zijn dak gaat tijdens een optreden (verdorie, nu ben ik nieuwsgierig geworden naar die film!) heeft dus weinig met The Killers te maken. Anton Corbijn heeft gewoon een mooie film gemaakt.

Al moet ik toegeven dat de manier waarop The Killers zichzelf in de videoclip verwerkt hebben wel iets creatiever is dan bij de meeste trailer-videoclips. Iedere keer als er een televisie-toestel te zien is (in een scene van de film) is daar nu Brandon Flowers of één van de andere Killers op geplakt. Dat is wel een glimlach waard. En… ach welja, laten we zeggen dat het ook een kleine voldoende waard is.

En de muziek?

Schitterend. Prachtig. Ontroerend. Kippevel en nog een paar van dat soort woorden. Ik vind dit een gaaf nummer. Het origineel van Joy Division is beter, maar ook deze Killers-versie mag er zijn. Misschien ook leuk voor de haters dat het "Sam's Town geluid" hier wat minder nadrukkelijk aanwezig is. Je kunt horen dat The Killers expres een beetje Joy Division-achtig wilden klinken.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Killers – Tranquilize
- Nieuwe video: The Killers – Read My Mind
- Nieuwe video: The Killers – A Great Big Sled
- Nieuwe video: The Killers – Bones
- Nieuwe video: The Killers – When You Were Young
- Nieuwe video: The Killers – Don't Shoot Me Santa

Met dank aan Siem voor de tip!

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: The Killers – Shadowplay

  1. Maikel

    Vond de vorige single beter…

      /   Reply  / 
  2. Siem

    Ik vind het beide topnummers opzich. The Killers hebben altijd zo’n stijltje wat eerst nergens naar klinkt, maar na een paar keer luisteren klinkt het super!

    En geen probleem hoor Erik ;) !

      /   Reply  / 
  3. Herman

    aaaah. dit nummer speelden ze ook al live op Werchter en Lowlands. ik kon het toen net niet thuisbrengen, maar nu dus wel: Joy Division

      /   Reply  / 
  4. erik

    Probleem is dat die officiële versie niet op andere sites geplaatst mag worden. Op de plaats waar normaal gesproken die code staat, staat daar: “Insluiten op verzoek uitgeschakeld.”

    Dus ja. Platenmaatschappij-logica is dat. ;) Stel je voor dat mensen naar hun artiest zouden luisteren! Straks kopen ze de cd nog!

    Maar bedankt voor de waarschuwing, ik heb een andere versie opgezocht.

      /   Reply  / 
  5. Nathalie

    Prachtig nummer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>