Nieuwe video: Alphabeat – The Spell


Alphabeat, die je als je heel diep in je geheugen graaft misschien nog kent van dat leuke hitje Fascination, is terug met een nieuwe single. Nu had deze band altijd al een voorkeur voor simpele videoclips, maar The Spell is zelfs voor hun doen aan de saaie kant. Je hele video opnemen voor een groen scherm is één ding, maar om er vervolgens alleen een paar gekleurde lichtjes op te projecteren getuigt wel van erg weinig ambitie.

Tja, wat zullen we er verder nog over zeggen? De zangeres draagt een mooie glitterjurk, iemand is een beetje uitgeschoten met het lens flare effect en de clip ziet er in ieder geval lekker scherp uit (vooral ook omdat YouTube’s beeldkwaliteit steeds beter wordt), maar interessant wil The Spell gewoon niet worden. Wat een overbodige videoclip.


Directe Link

En de muziek?

Laten we die lijn dan ook maar meteen doortrekken naar de muziek: wat een overbodig liedje. Dat ze Fascination niet zouden overtreffen hadden we wel verwacht, maar hier klinkt Alphabeat echt alleen nog maar als een schaduw van hun voormalige zelf. Het kitscherige eighties-sfeertje weten ze nog steeds te vangen, maar dit krampachtig vrolijke liedje is gewoon niet goed genoeg. Vooral naar de twee regels tekst van de zanger konden we alleen luisteren met plaatsvervangende schaamte.

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Alphabeat – The Spell

  1. JP

    Valt me nu pas op dat die zanger zwaar hyped is.
    Geef een kind met ADHD vooral geen tambourine , dan krijg je dat effect xD

      /   Reply  / 
  2. Tjep

    haha
    Anders houd zich hier nog erg in (check maar eens een live optreden)
    verder is The Spell natuurlijk geen Fascination..

    Maar het is Alphabeat
    en van Alphabeat kan je alleen maar houden…

      /   Reply  / 
  3. dehetepappie

    “Boyfriend” gemist? Dat was toch een redelijke hit, en bijna net zo leuk als “Fascination”.

      /   Reply  / 
  4. Rik

    Vind dit best een leuk liedje!
    In ieder geval onderscheidt Alphabeat zich doordat ze een heel eigen sound hebben, waar het tegenwoordig bij veel artiesten allemaal erg op elkaar lijkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>