Nieuwe video: The Hoosiers – Worried About Ray


Zelfs al hebben we op videoclips.blog al een paar andere video’s van The Hoosiers besproken, stiekem was Worried About Ray al die tijd de leukste van het stel. Een fantastisch eerbetoon aan special effects specialist Ray Harryhausen (die echt bestaat). Een man die al zijn hele leven geobsedeerd is met het tot leven wekken van enge monsters.

In deze videoclip is Ray ook nog eens het vierde bandlid van The Hoosiers. Allemaal onzin natuurlijk (al was het maar omdat de echte Ray Harryhausen inmiddels 87 jaar oud is), maar het is prachtig om te zien hoe die wereldvreemde man er duidelijk niet écht helemaal bij hoort. Paniekerig kijkt hij op zijn horloge. Ray kan niet wachten tot hij weer alleen is met zijn zelfgemaakte monsters.

En dus zijn de andere drie Hoosiers worried about Ray. Hij brengt immers steeds minder tijd door met de band, en steeds meer tijd op zijn zolderkamer. Wat is er toch met hem aan de hand? In een schitterende finale zien we hoe Ray Harryhausen’s fantasie uiteindelijk letterlijk tot leven komt. Het monster beweegt dankzij dezelfde stop-motion techniek waar Harryhausen in de jaren vijftig beroemd mee is geworden.

En de muziek?

Niet alleen de beste videoclip, wat mij betreft ook gewoon de beste single. Worried About Ray heeft het allemaal. Prachtig gitaarspel (let op die snerpende bijna-gitaarsolo!), een ijzersterke opbouw en een refrein dat je de rest van je leven bijblijft. Ik blijf er bij dat The Hoosiers (nog) niet in staat zijn om een heel album te blijven boeien, maar potverdrie! Wat een geweldig nummer is dit!

Zie ook:
- Nieuwe video: The Hoosiers – Worst Case Scenario
- Nieuwe video: The Hoosiers – Goodbye Mr. A

Bespreking een soort van op verzoek van JJ.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: The Hoosiers – Worried About Ray

  1. Siem

    Deze clip bestaat toch al dik een half jaar? Vind het apart dat het nu pas een hit wordt.

      /   Reply  / 
  2. Meerie

    De eerste 30 sec. lijkt op een al bekend nummer ik kom alleen niet op het nummer het is iets met: So happy Together!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Bloc Party - One Month Off | Videoclips

  4. Pingback: Nieuwe video: The Hoosiers – Choices | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>