Nieuwe video: The [New] Shining – Temptation


Nieuwe muziek uit Nederland! En het rockt! In de videoclip is The [New] Shining terechtgekomen in een fabriek waar een professor bezig is de ultieme droomvrouw te creëren. Terwijl Dr. Frankenstein nog onweer gebruikte om zijn monster tot leven te wekken, besluit deze professor gebruik te maken van de rauwe oerkracht van muziek.

De band neemt plaats en alle instrumenten worden rechtstreeks aangesloten op de apparatuur. Terwijl de mannen zich door een indrukwekkende versie van Temptation heen werken, houdt de professor angstvallig de ketels in de gaten waarin de vrouwen worden gekweekt. De bedoeling is dat er genoeg energie wordt opgewekt om de dames leven in te blazen. Zouden we dat wonder echt gaan meemaken?

De clip maakt vooral indruk omdat alles tot in de puntjes is verzorgd. Misschien blijft de professor wat te anoniem en zakelijk (hij komt een beetje over als de assistent van), maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de omgeving. Ik weet niet waar de band zo'n perfecte locatie heeft gevonden, maar de fabriek ziet er bijzonder overtuigend uit. Van de imposante installaties tot de fraaie onderwater-scenes, het hele plaatje klopt.

(Ook van de technische kant trouwens. De video is gefilmd met een nieuwe camera van de Red Digital Cinema Camera Company die griezelig hoge resoluties van 4096×2304 kan vastleggen. Zelfs de zwaar gecomprimeerde YouTube-versie oogt al haarscherp. De toekomst is mooi!)

En de muziek?

Dat refrein! Het hele nummer klinkt lekker, maar het moment dat zanger Nax zijn strot opentrekt, Temptation brult en de gitarist die rif inzet blijft me omver blazen. Wat een ontlading. Luister dit nummer een keer met het volume voluit en je dag kan niet meer stuk.

(Mocht je geïnteresseerd zijn: hun debuutplaat 'Supernatural Showdown' is vanaf 18 april te koop).

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: The [New] Shining – Temptation

  1. iat

    nii egt een vooruitgang en die clip is nii zo mooi de muziek gaat wel

      /   Reply  / 
  2. Bob

    Wat ik niet snap, ik zie 3 mensen, 1 gitaar 1 bas 1 drum, maar je hoort 2 gitaren (lead en riff), bas, drum & een synth. Hoe doen ze dit live? Is de andere gitarist die professor ofzo?

      /   Reply  / 
  3. Mike

    Fock! Lekker stukkie muziek..mss flauw om te zeggen maar niet “des Nederlands”.. deze gasten komen dr wel. kicke clip btw!

      /   Reply  / 
  4. Johnnyboy

    Nou, bob, dan speelt de gitarist dat 2x in. Met een optreden hebben ze een gast-gitarist of de gitarist speelt de lead niet(comi dus van lead en solo)

      /   Reply  / 
  5. Bob

    Plus nog een extra persoon met een synth waarschijnlijk, op het geluid afgaand wel iig. Heb je live dus 5 man op het podium voor een 3 mans band. Of misschien draaien ze gewoon een tape mee ofzo..

      /   Reply  / 
  6. Nax

    ej Bob, dr kan maar 1 persoon hier uitsluitsel over geven en that’s me i guess..;) ik ben de zanger/gitarist van
    The [New] Shining. We waren ten tijde van de opnames van de cd met een 4mans band (extra sessie-gitarist), kort daarop besloten we met zn 3-en door te gaan. Ik speel live dus een combi van de lead en slag partijen in 1 partij.
    Dus 3 man live, en nee, geen banden, en nee, geen synth. De “synth” die je meent te horen is een gitaareffect dat ik zelf heb samengesteld en live gebruik. En mocht je mss denken of t dan nog wel staat met 3 man live ..? Kom kijken bv de 16e april in Bibelot, Dordrecht en we bewijzen je dat t prima kan! ;)

      /   Reply  / 
  7. Dasa

    Klinkt lekker inderdaad! Jullie komen er wel =)
    eindelijk (goed) nieuw leven in de nedelandse muziek brouwerij ;)

      /   Reply  / 
  8. BRUTUSz

    WAT EEN GEWELDIGE CLIP EN NUMMER
    WAAROM STAAT DAT NIET IN DE TOP 40 ??
    EEN NEDERLANDSE BAND MET DEZE SOUND MOET GRIJS GEDRAAID WORDEN OP DE NEDERLANDSE RADIO – TOCH ???

      /   Reply  / 
  9. Watermanager

    Moooooie clip hakt er in as ketelapper, maar vind het toch wel zielig voor die meiden op sterk water.

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Nieuwe video: The New Shining - ShadowCast | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>