Nieuwe video: The New Shining – ShadowCast


ShadowCast is de eerste single van het tweede The New Shining-album (tegenwoordig zonder verwarrende haakjes). De songtekst is met regels als ‘when despair starts to grow / and the smell of blood is all you know‘ weer behoorlijk duister, maar wat deze videoclip vooral overbrengt is het enorme plezier waarmee de jongens muziek maken.

Natuurlijk zijn er ook zwaarmoedige scenes met een geblinddoekte Nax in een gevangeniscel, maar het voelt altijd alsof regisseur Michael Greive ongeduldig zit te wachten tot hij weer kan overschakelen naar de veel opwindendere beelden van The New Shining in actie. Nax en R die gebroederlijk in één microfoon zingen, de zweetdruppels die van Vince’s drumstel afvliegen… dat is waar de echte magie gebeurt.

Dit is niet onze favoriete The New Shining-video. Met Temptation en Red Eyes had de band de lat wat dat betreft behoorlijk hoog gelegd. ShadowCast lijkt in vergelijking wat minder ambitieus. Het aardige van een band die videoclips zo serieus neemt als The New Shining is vervolgens wel dat zelfs een wat minder ambitieus exemplaar er nog steeds ongelooflijk strak uitziet. Met mooie belichting en en on-Nederlands hoge production values valt er hier voor fans van de band nog genoeg te genieten.


Directe Link

En de muziek?

Muzikaal is The New Shining er alleen maar beter op geworden. Ten opzichte van het debuutalbum worden de bakens op ShadowCast misschien niet heel erg verlegd, maar de band klinkt soepeler en zelfverzekerder. De fundamenten zijn gelegd en nu kan er geëxperimenteerd worden met samenzang (oehoewoehoehoe) en dynamischere muziek die wat minder krampachtig vertrouwt op het bekende hard/zacht trucje. Tweede album Hedges against the Night verschijnt volgende maand. Wij hebben er zin in!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The New Shining – ShadowCast

  1. Matthijs

    Goeie nieuwe single weer van The New Shining! En heel tof die slomo beelden! Succes kan niet meer uit blijven na deze sterke clip. Ben erg benieuwd naar het nieuwe album wat 12 okt. uitkomt!

      /   Reply  / 
  2. Elize

    nice clip,

    vind de cd stukken beter dan de vorige, volwassener.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>