Nieuwe video: Ryan Leslie – Diamond Girl


Het YouTube-filmpje hieronder is door Ryan Leslie zelf online gezet. Het commentaar dat hij erbij schreef biedt een treurig inkijkje op de werking van de muziekindustrie. Jullie zouden het eigenlijk zelf moeten lezen, maar ik zal het kort samenvatten:

"Ik vond dat deze video eruit moest zien als een optreden dat ik als klein jongetje zag, van James Brown bij de Ed Sullivan Show. Om dat te bereiken heb al mijn geld opgespaard om EXACT hetzelfde podium na te laten bouwen waar James toen zijn optreden gaf. Ik heb een band ingehuurd die, om het zo authentiek mogelijk te houden, een live-versie van Diamond Girl zou spelen en ik heb betaald om dat optreden te laten filmen voor een blauw scherm, zodat we daar later het decor van de Ed Sullivan Show overheen konden plakken.

Mijn platenlabel vond de live-versie geen goed idee. Ook moest de video opeens zo snel mogelijk af zijn, dus om tijd te sparen gaven ze opdracht om het Ed Sullivan Decor te vervangen door een simpele zwarte achtergrond. Mijn visie was ook om de hele video een jaren '60 sfeer te geven, maar toen ik aankwam in de studio zag ik dat alles er modern uitzag. Ik kon wel janken, maar om niet 'de verwende artiest' uit te hangen ben ik toch gebleven en heb er het beste van gemaakt."

Tja. Klinkt niet als een prettige samenwerking, om het voorzichtig te zeggen. Het is nu eigenlijk een half-afgemaakte videoclip en dat zie je er aan af. Als het een troost voor Ryan mag zijn: ik vind de muzikanten en de manier waarop ze spelen er wel fantastisch uitzien. Met het juiste decor had dit een hele toffe video kunnen worden in dezelfde categorie als Hey Ya! De volgende keer overal met je neus bovenop zitten en niks meer uit handen geven!

En de muziek?

Graag meer van dit! Als ik per se moest kiezen zou ik zeggen dat Diamond Girl soul-muziek is, maar dit liedje is veel te eigenwijs om zich door zo'n simpel label te laten beperken. Heerlijk die ouderwetse synthesizers die overal dwars doorheen scheuren. Deze man heeft al muziek gemaakt voor Beyoncé, Britney Spears, Cassie, Snoop Dogg, Danity Kane, Diddy, Snoop Dogg en nog vele anderen, maar het wordt nu duidelijk tijd om zelf een ster te worden. Mét of zonder een briljante videoclip.

Met dank aan J. voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Ryan Leslie – Diamond Girl

  1. Maaike

    Fantastisch hoe die man ondanks het decor het optreden er alsnog geweldig uit kan laten zien. Ik heb echt medeleiden met hem dat zijn platenmaatschappij hem niet de videoclip heeft laten maken die hij in gedachte had. Volgens mij was het dan echt een superclip geworden.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Ryan Leslie - How It Was Supposed To Be | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>