Nieuwe video: Solange – I Decided Freemasons Remix


De Europese versie van I Decided heeft vrijwel dezelfde videoclip als de Amerikaanse. Het is een milde re-edit met een paar kleine wijzigingen, maar niets dat echt het vermelden waard is. Alle complimenten waarmee ik Melina de vorige keer overlaadde gelden dus nog steeds.

"Voor Solange had Melina alweer een nieuw idee: een muzikale reis door de tijd. Dat gaat dus van de maanlanding in de sixties, via de afro's en rollerdisco's van de seventies, naar de ghettoblasters en cassettebandjes van de eighties. En dan zijn al die beelden ook nog eens zwaar bewerkt tot alles eruit ziet als een verzameling verkreukelde, vergeelde en aangetaste hitkrant-posters uit al die verschillende periodes. Melina overtreft zichzelf.

Maar dan ook: de teleurstelling. Net toen de video begon aan zijn vierde en laatste hoofdstuk, en ik me al helemaal verheugde op Melina's nineties-terugblik, krijgen we zomaar opeens Solange in space. Op een vreemde planeet, met een buitenaardse man. Die periode herinner ik me niet uit mijn geschiedenisboeken. Wat zonde om zo'n mooi opgebouwde themavideo op zo'n rare manier af te sluiten. I Decided krijgt een half strafpuntje."

En de muziek?

Eerste reactie als je hoort dat er een remix is gemaakt: nee he, I Decided was al perfect! Daar moet je gewoon vanaf blijven. Maar verdraaid, de Freemasons krijgen het toch weer voor elkaar. Dat heerlijk ouderwetse soul-geluid van het origineel is een beetje verdwenen, maar deze gestroomlijnde update klinkt toch ook wel héél erg lekker. De remix werkt iets eendimensionaler naar een climax toe, maar de Freemasons zijn zo goed in dat trucje dat ik gewoon niet kan kiezen welke versie beter is. Ze zijn allebei briljant!

Zie ook:
- Nieuwe video: Solange – I Decided

Onze dank gaat uit naar Lea voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Solange – I Decided Freemasons Remix

  1. JP

    Freemasons stellen me eigenlijk nooit teleur :P
    Nog steeds een leuk lied :)

    Deze staat in UScharts ( de rest van UScharts heb je volgensmij allemaal al )

    Flyleaf – All Around Me
    http://www.youtube.com/watch?v=_-sNIWi2fLs

      /   Reply  / 
  2. Felix

    DIt keer vind ik toch de orginele beter, veel orgineler,normaal pakt freemasons een moimoi nummer en pimpt die op, maar i decided is goed in hoe hij is! sorry freemasons

      /   Reply  / 
  3. JP

    @ Felix

    Ik denk dat Solange’s Manager dacht: Als het bij Beyonce en Kelly al is gebeurt kan het ook bij Solange.

    Maar Ik Amerika heb je ook US-Dance-Charts, en daar hoort deze versie dan ook op :P dus dat is dubbel scoren :D

      /   Reply  / 
  4. W

    Geweldig nummer en super clip!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>