Nieuwe video: Solange – I Decided


En jawel hoor, alwéér een goede video van Melina Matsoukas (Ne-Yo – Closer, Anouk – Modern World, Snoop Dogg – Sensual Seduction, Leona Lewis – Bleeding Love). Vier totaal verschillende videos, maar allemaal op hun eigen manier perfect gelukt. Wat een talent. En voor Solange had Melina alweer een nieuw idee: een muzikale reis door de tijd.

Dat gaat dus van de maanlanding in de sixties, via de afro’s en rollerdisco’s van de seventies, naar de ghettoblasters en cassettebandjes van de eighties. En dan zijn al die beelden ook nog eens zwaar bewerkt tot ze eruit zagen als verkreukelde, vergeelde hitkrant-posters uit al die verschillende periodes. Melina overtreft zichzelf.

Maar dan ook: de teleurstelling. Net toen de video begon aan zijn vierde en laatste hoofdstuk, en ik me al helemaal verheugde op Melina’s nineties-terugblik, krijgen we zomaar opeens Solange in space. Op een vreemde planeet, met een buitenaardse man. Die periode herinner ik me niet uit mijn geschiedenisboeken. Wat zonde om zo’n mooi opgebouwde themavideo op zo’n rare manier af te sluiten. I Decided krijgt een half strafpuntje.


En de muziek?

Nou nou, Beyoncé mag wel oppassen. En Joss Stone ook trouwens. Als zangeres laat Beyonce’s zusje in dit nummer nog niet helemaal het achterste van haar tong zien, maar muzikaal swingt I Decided heerlijk authentiek de spreekwoordelijke pan uit. Die synthesizers! Die handclaps! Wat een opwekkend liedje! Mijn dag is weer goed.

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Solange – I Decided

  1. MExD

    PRACHTIGE VIDEO echt waar zo lang op gewacht en zeker het wachte waard idd jammer vn het einde maar voor de rest echt mooi

    *

      /   Reply  / 
  2. iat

    wat een lkkr nummer man en geinig clip egt goed van melina weer!!!

      /   Reply  / 
  3. Sheila

    Ik vind het echt zo’n leuke videoclip, echt leuk bedacht! en die sound is ook zo uniek, dat hoort je niet zo vaak. Allemaal genres door elkaar, i like it :)

      /   Reply  / 
  4. Meerie

    Deze clip heeft wel wat dollartjes gekocht..zo te zien..
    leuke muziek…origineel, al heb ik soms wel het idee dat ik Beyonce zie zingen

      /   Reply  / 
  5. Wesley

    De video ziet er echt heel erg goed uit, op dit moment zeker mijn favoriete video van het jaar!

      /   Reply  / 
  6. Lea

    Ow srr,Leona lewis,hoe kom ik erbij,het is de nieuwe van Jordin Sparks

      /   Reply  / 
  7. UK

    video is out of sync… jammer, zie je steeds vaker

      /   Reply  / 
  8. erik

    Waarom zou je ook heel veel aandacht aan je YouTube-uploads als de platenmaatschappij hem toch ieder moment weer kan verwijderen? Sommige mensen doen echt hun best om clips zo mooi mogelijk over te zetten, maar Sony, Universal, Geffen en al die anderen zijn absoluut genadeloos. Ik kan me wel voorstellen dat je het dan maar even ‘quick and dirty’ doet, en dan is de beeldkwaliteit dus vaak bagger en wil hij inderdaad soms ook out of sync lopen.

      /   Reply  / 
  9. Debby

    Ik vind haar stem anders niet veel aan.. En ‘t nummer vind ik ook niet echt bijzonder. Het vrolijkt mij iig niet op..

      /   Reply  / 
  10. Lea

    Op sommige momenten lijkt ze heel erg op Beyonce.

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Nieuwe video: The Heartbreaks – Liar, My Dear | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>